Når ældre får drømme opfyldt!

NOMINER EN DRØM

Kender du en ældre, som har en særlig drøm?
Jørgen, Henning og Ingrid har allerede fået en drøm opfyldt.  Du har stadig muligheden for at nominere din kandidat til at blive en del af Cykling uden alders Dream team. Vi hjælper med at sætte netværk, naboer og lokalsamfund i gang for at få opfyldt drømme på hjul.

Én cykletur, to drømme
Passageren Jørgen Holt 94 år, Danmark:
Det var en helt vidunderlig tur. Turen opfyldte min drøm om at gense min gamle bolig og det sted, hvor jeg arbejdede i 35 år.

Piloten Bizz Lamichhane 25 år, Nepal, studerende i Danmark:
Min drøm var at bruge min 25 års fødselsdag på en cykeltur med ældre i Danmark. Jeg fortryder, at jeg ikke tog mig nok af mine egen bedsteforældre, nu har jeg ikke længere noget at fortryde ift. relationen til mine bedsteforældre, fordi jeg har cyklet med Jørgen og Benny.
Her kan du læse hele historien.

Lad os stikke af på langtur…
Ingrid, der er stampassager i København, spurgte en dag i foråret pilot-Lars, om de ikke skulle tage afsted på ferie. “Jo da…” svarede Lars. Han gik straks i gang med at arrangere – og to måneder senere gik startskuddet til en tre dages tur til det sommerskønne Rørvig. Både Lars og Ingrid fik sit at se til…
Læs om hele Rørvig turen her

Henning fik opfyldt sin Roskilde-drøm
Henning Bielefeldts store drøm var at komme på Roskilde Festival og høre høj rock. Sygeplejerske Karina Holst på plejehjemmet Himmelev gl. Præstegård nominerede derfor Henning til Cykling uden alders Dream Team. Kristine Kolling Hansen, pilot i Cykling uden alder, havde en drøm om at invitere en ældre med på Roskilde Festival – det perfekte match! Læs mere om deres festival her

“Når jeg bliver gammel
Så vil jeg sidde på en bænk
Der hvor havet slår ind over molen
Og ta’ imod duglette perlestænk
Af hav, når det glitrer i solen – Tekst Gnags/Peter A.G.

Sådan lyder teksten til Gnags’ sang ‘Når jeg bliver gammel’. Tør man stadig drømme, når man bliver gammel, og hvad drømmer man om? Vi skal have drømmene i spil, og drømme kan være store som små. En tur med vandflyver? Plukke blomster på barndommens yndlingssted? Komme til en jazzkoncert? Cykle i Rundetaarn?

I løbet af 2017 etablerer vi tre Dream teams landet over, som skal opfylde særlige drømme for ældre på plejehjem. Drømme, der måske synes uopnåelige, når man er kommet på plejehjem. Det skal ske ved at involvere sponsorer, de ældres netværk af familie, tidligere naboer, venner og bekendte, personale, andre piloter, og ildsjæle, der brænder for idéen!

NOMINER EN DRØM

Ved at opfylde særlige drømme og ønsker, skaber vi større livskvalitet for den enkelte.

Inspirationen kommer fra udlandet, hvor fx Doranne har få opfyldt en livslang drøm om et ballroom­dance party. Efter en blodprop fik hun at vide, at hun ikke kom til at gå igen, men hun trænede og trænede, tog dansetimer og med familie, venner, personale, sponsorers hjælp og opbakning fik hun arrangeret et ballroom­party, hvor hun var ballets danse­dronning.

Projektet en del af et større Cykling uden alder-projekt, Livskvalitet på hjul, støttet af  Sundheds- og Ældreministeriet.

 

 

 

 

2 thoughts on “Når ældre får drømme opfyldt!

 1. Min morfar er halvsidig lammet og har siddet på plejehjem i 8 år. Hans kone, min mormor, mor selv i et lille rækkehus, men hun er også ved at være meget præget af alderen. Hende og min morfar var de store natur elskere, og gik lange lange turer ved skov og strand og hvis de ikke gik så cyklede de side om side på landevejen. Det er ved at være årtier siden nu, men de snakker stadig om at de ville ønske at de kunne gøre det igen. Og jeg ville ønske at jeg kunne opfylde deres drøm om at cykle side om side igen. Eller blot sidde side om side i en cykel. Så jeg nominere min mormor og morfar og håber af hjertet at i kan hjælpe 🙂

  Mange hilsner Sarah

  1. Kære Sarah

   Sikke en fin hilsen! I skal da bare ud i det blå og grønne på en cykel sammen! 🙂
   Vil du ikke ringe til mig på telefon 51945315, jeg vil rigtig gerne høre lidt mere om, hvor din mormor og morfar har gået ture sammen og hvor I drømmer om at komme hen?

   De bedste hilsner,
   Cecilie fra Cykling uden alder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *