Kender du én der skal have sin drøm opfyldt?

Kender du en ældre, som har en særlig drøm? Så har du nu muligheden for at nominere din kandidat til at blive en del af Cykling uden alders Dream team. Vi hjælper med at sætte netværk, naboer og lokalsamfund i gang for at få drømmen opfyldt.

NOMINER EN DRØM

“Når jeg bliver gammel
Så vil jeg sidde på en bænk
Der hvor havet slår ind over molen
Og ta’ imod duglette perlestænk
Af hav, når det glitrer i solen – Tekst Gnags/Peter A.G.

Sådan lyder teksten til Gnags’ sang ‘Når jeg bliver gammel’. Tør man stadig drømme, når man bliver gammel, og hvad drømmer man om? Vi skal have drømmene i spil, og drømme kan være store som små. En tur med vandflyver? Plukke blomster på barndommens yndlingssted? Komme til en jazzkoncert? Cykle i Rundetaarn?

I løbet af 2017 etablerer vi tre Dream teams landet over, som skal opfylde særlige drømme for ældre på plejehjem. Drømme, der måske synes uopnåelige, når man er kommet på plejehjem. Det skal ske ved at involvere sponsorer, de ældres netværk af familie, tidligere naboer, venner og bekendte, personale, andre frivillige, og ildsjæle, der brænder for idéen!

NOMINER EN DRØM

Ved at opfylde særlige drømme og ønsker, skaber vi større livskvalitet for den enkelte.

Inspirationen kommer fra udlandet, hvor fx Doranne har få opfyldt en livslang drøm om et ballroom­dance party. Efter en blodprop fik hun at vide, at hun ikke kom til at gå igen, men hun trænede og trænede, tog dansetimer og med familie, venners, personale, sponsorers hjælp og opbakning fik hun arrangeret et ballroom­party, hvor hun var ballets danse­dronning.

Projektet en del af et større Cykling uden alder-projekt, Livskvalitet på hjul, støttet af  Sundheds- og Ældreministeriet.

 

 

2 thoughts on “Kender du én der skal have sin drøm opfyldt?

 1. Min morfar er halvsidig lammet og har siddet på plejehjem i 8 år. Hans kone, min mormor, mor selv i et lille rækkehus, men hun er også ved at være meget præget af alderen. Hende og min morfar var de store natur elskere, og gik lange lange turer ved skov og strand og hvis de ikke gik så cyklede de side om side på landevejen. Det er ved at være årtier siden nu, men de snakker stadig om at de ville ønske at de kunne gøre det igen. Og jeg ville ønske at jeg kunne opfylde deres drøm om at cykle side om side igen. Eller blot sidde side om side i en cykel. Så jeg nominere min mormor og morfar og håber af hjertet at i kan hjælpe 🙂

  Mange hilsner Sarah

  1. Kære Sarah

   Sikke en fin hilsen! I skal da bare ud i det blå og grønne på en cykel sammen! 🙂
   Vil du ikke ringe til mig på telefon 51945315, jeg vil rigtig gerne høre lidt mere om, hvor din mormor og morfar har gået ture sammen og hvor I drømmer om at komme hen?

   De bedste hilsner,
   Cecilie fra Cykling uden alder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *