Roadshow – fælles inspiration i hele landet

Roadshowet er på landevejene igen! Få ny inspiration og vær med til at dele dine Cykling uden alder – historier og tips og tricks. Over hele landet er der så meget engagement og idérigdom – det skal vi dele og fejre sammen.

Datoer for Roadshow:
Bornholm: Mandag d. 28. aug. Læs mere her
Middelfart: Tirsdag d. 29. aug. Læs mere her
Herning: Onsdag d. 30. aug. Læs mere her
Vesthimmerland: Torsdag d. 31. aug.
Frederikshavn: Fredag d. 1. sep.

Er der en anden by, som du synes skal på roadshow-ruten, så giv endelig et praj.

JEG VIL GERNE DELTAGE I ROADSHOW

På Roadshowet kan du også høre om Livskvalitet på hjul, Dream team, Dag og langture, Forandringspiloterne – stærkere cykel-fællesskaber – Alle initiativer, der kan skabe:

  • flere cykelture i dagligdagen
  • flere aktive piloter
  • flere cykel-fællesskaber mellem lokale initiativer, naboer og plejehjemsbeboere
  • bedre muligheder for samarbejde mellem kommune og civilsamfund/foreningsliv

Få også tips og tricks til at fikse din rickshaw.

Hvem kan deltage:
Er du pilot, personale, passager, ældrechef, aktivitetsmedarbejder, cykelentusiast eller blot nysgerrig – Alle kan deltage og det er gratis.

Aktiviteter fra seneste Roadshow i januar 2017.
Meget blev sat i værk under vinterens Roadshow. Her kommer nogle af de skønne input, som Roadshowet kastede af sig. Der blev både udvekslet erfaringer med Cykling uden alder på tværs af kommunegrænser og pilot-netværk. Nye plejehjem og kommuner blev inspireret til at arbejde på at tegne medlemskab af foreningen, så mange flere passagerer kan få vind i håret og flere fantastiske historier og oplevelser kan blive delt.

På tværs af plejehjem og byer
Der blev arrangeret nytårstafler for piloter, personale og passagerer på tværs af plejehjemmene, hvor der blev delt oplevelser til stor gensidig inspiration for alle.

‘Det er godt at opleve, at man er med i en stor forening og dejligt, at vi kan mødes og dele erfaringer,’ lød det blandt andet i Lejre, hvor også Cykling uden alder-entusiaster fra omkringliggende byer var repræsenteret.

Se alle de fine billeder og opslag på Facebook-siden ‘Historier fra Cykling uden alder.

Fællesture ved slot og sø
Der var arrangeret skønne fællesture, som den smukke tur rundt om Glumsø Sø. Læs mere om turen i artiklen fra Sjællandske her eller se fine billeder her. Og ikke mindst en flot afslutning på hele ugen i Hillerød med en tur rundt om Frederiksborg slot efterfulgt af varm kaffe på torvet. Se flotte billeder fra Hillerød her.

Gode idéer deles
Der var besøg på store og små plejehjem, hvor de små detaljer i hverdagen blev oplevet, så idéer og tiltag kan deles med resten af Cykling uden alder-landskabet. Blandt andet et lille fif om skønne varme hvedekornspuder fra Fårvang, der holder passagerne varme i frostvejr og det smarte hjemmelavede trinbræt fra Lemvig, som du kan få opskriften til at lave her.

Når man cykler langt
Der blev delt erfaringer med langture, som blandt i Fredericia, hvor de har haft stor succes med at tage passagerer med på små ferier på cykel og der blev fortalt om Øresund Rundt. https://www.kristeligt-dagblad.dk/seniorliv/seniorer-cykler-mod-malmoe-og-mere-livskvalitet

Tjek på de nye modeller
Også de nye rickshaw-modeller fra Christiania Bike og trioBike blev nærstuderet. Blandt andet den nye sænkbare fodbakke fra Christiania Bike og trioBikes version, hvor man nemt kan tage et stykke af fodbakken af, for at gøre indstigningen nemmere.

JEG VIL GERNE DELTAGE I ROADSHOW

En af fællesturene i Roadshow-ugen – rundt om Frederiksborg slot.
I Vejle var der stor interesse for Cykling uden alder, da kommuner og plejehjem, som endnu ikke er medlemmer af foreningen, var samlet for at høre nærmere om Cykling uden alder og ‘ret til vind i håret’.
Den sænkbare fodbakke, som Christiania Bike har udviklet på opfordring fra Cykling uden alder, bliver nærstuderet af en af deltagerne til inspirationsseminaret.
Skønne passagerer klar til tur rundt om Glumsø sø.
Henrik og Brit fra Herlev er begge faste cykelpiloter på Hjortespring plejecenter og forstår at cykle en rickshaw cykel med stil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *