Sundt Samspil – Cykling uden alder i Hjørring

Af Merete Bonde Pilgaard

Skærmbillede 2014-09-26 10.40.20Jeg er sundhedskonsulent i Hjørring Kommune og jeg arbejder med sundhedsfremme og forebyggelse. Altså noget med, hvordan man får MERE sundhed og MINDRE sygdom. Jeg er ansat i et 4-årigt projekt, hvor vi arbejder med at få mere lighed i sundheden.

Mange faktorer har indflydelse på vores sundhed. Vi har i projektet haft meget fokus på, hvad den mentale sundhed har af betydning for håndtering af livet. Vi har nu i halvandet år haft to rickshawcykler på plejehjemmet Vesterlund i Hjørring. Cyklerne giver mulighed for sundhed på flere plan: Den fysiske sundhed (særligt for piloterne) den sociale sundhed ved at være en del af fællesskabet og den mentale sundhed ved at opleve naturen, byen, gode grin, samtaler om livet – altsammen noget, som har betydning for vores oplevelse af, om vi synes, vi kan håndtere udfordringer og ikke mindst nyde det, der er dejligt.

Videoen giver et lille indblik i baggrunden og effekten af indkøb af cykler. Vi håber at få mulighed for at udbrede rickshawcykelfænomenet til andre plejehjem i kommunen.

Alle har jo ret til vind i håret:-)

 
 

2 thoughts on “Sundt Samspil – Cykling uden alder i Hjørring

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *