Tips og tricks – Aarhus og Esbjerg på miniferier hos hinanden – på cykler, s’føli

Tatoveringer, baksklud og vikingegryde.

Septembervejret viste sig fra den allerfineste side i Århus, da Esbjerg gengældte et besøg som en del af en skønt mini-ferie-udveksling mellem de to byer. Gæsterne fra Esbjerg og århusianere boede i Skæring, med en badebro langt ud i vandet, der var perfekt til den ‘blå time’.

““Det ville da være fjollet ikke at sige ja til sådan en invitation. Jeg har virkelig glædet mig,” siger Gerda fra Esbjerg, som var med som passager.

Vennerne spiste sammen

“Både i Århus og Esbjerg skulle passagerer og piloter lave mad sammen. I Esbjerg blev det fx til Bakskuld med kaffepunch. Bakskuld (fisk) steges på panden i smør til den er gylden, og spises på rugbrød med remoulade og citron. Og så blev der selvfølgelig serveret kaffepunch til!

“Miniferien i Århus bød på blandt andet hjemmelavede frikadeller, æggekage, stegt kyllingebryst – og til aften vikingegryde med ris.

“Det er en sjov ide”, siger Frederik – eller Ronex, som han også kalder sig. Ronex er parkour-instruktør og adfærdsdesignkonsulent, og cykelpilot i Aarhus. Han var derfor med, da Århus inviterede Cykling uden alder-venner til besøg, sightseeing og madlavning.

“Og der var masser af oplevelser!

Snakken over frokosten i Aarhus gik lystigt hen over bordet. Snart viste det sig, at Erik-cykelpilot fra Esbjerg og kaptajn-Eigil fra Århus havde interesse for motorcykler tilfælles – og det fik gang i snakken om tatoveringer, som tre i selskabet kunne vise frem (den ene dog nok lidt snyde-tatovering).

Der blev også delt gode historier om cykelturene i det daglige.

Cykelpilot Sinna fortalte fx om en tur med to ældre herrer fra det lokale plejehjem, som hun havde cyklet med hjem i haven i det gode vejr. Her sad de og talte om den smukke have og fik smagsprøver fra blommetræet. Efter en stund lyder det ligeså stille fra den ene mand ‘må vi ikke blive siddende her?’

“Åhh, jamen jeg får så mange positive oplevelser,” siger cykel-pilot Sinna, der er pensioneret efter 45 år i butik.

“Hun besluttede sig for, at hun som pensionist skulle lave noget helt andet.

“Jeg får så meget igen og følelsen af at gøre en god gerning er bare skøn. Så selvfølgelig skulle jeg med til Århus på ferie. Jeg har glædet mig,” siger Sinna.

Sprødt vejr og sightseeing

I begge byer var de lokale cykelpiloter guider rundt i byen. I Esbjerg var gæsterne blandt andet til byfest, så de store hvide mænd nede ved vandet og den skønne vestjyske natur. I Århus gik turen  forbi botanisk have og Aarhus Universitet – og selvfølgelig masser af flot natur.

Besøg fra team-Læsø

I Århus kom også ekstra gæster på visit. Det var et hold fra Rønde, der havde lyst til at kigge forbi og fortælle om deres skønne tur med rickshaws til Læsø.  Helga, Helle, Knud, Grethe og Asta fra Rønde Plejehjem. Sammen har de været på ferie fire dage til Læsø på to cykler med anhænger. Fra Rønde på Djursland til Læsø – og retur. Og i den fine aftensol i Aarhus blev der lyttet intenst, da gæsterne fortalte om turen.

Det er cykelpilot Eigil Ambye i Århus og specialkonsulent Helle Randlev i Århus kommune, der har fået ideen til de to miniferier. Gæsterne kom i bus og så stod lokale cykler med piloter klar til at vise rundt i byen.

“Det er vigtigt for os at skabe nogle gode oplevelser for piloterne, så de oplever et godt netværk,” siger Helle Randlev.

Og besøgene har været så stor en succes og er gennemført med støtte fra puljen til spisevenner, så der er allerede planer om flere af slagsen.

“Jeg håber, vi kan finde en ny kommune, der vil være med næste år,” siger Helle Randlev.

thumb_img_4026_1024
Cykelpilot Eigil Amby, konsulent Helle Randlev og cykelpilot Flemming Steen fra Aarhus Kommune
14332959_626267880878016_4268381226523269097_n
Team-Rønde på besøg for at møde Cykling uden alder-vennerne og fortælle om deres langtur til Læsø.

 

Dokumentation:

skaermbillede-2016-10-27-kl-14-08-23

thumb_img_4047_1024

Der blev spist hjemmelavede frikadeller på Folkestedet i Århus

Cykelkaptajnen Eigil Ambye fra Århus  og projektleder for Medborgerskab Vicky Kim Andersen, Esbjerg Kommune.

 

Aarhusinvitation_esbjerg

Turen til Esbjerg blev hurtig udsolgt

thumb_img_4052_1024
Cykelpiloterne viser tatoveringer
thumb_img_4050_1024
Cykelpiloterne viser tatoveringer

thumb_img_4056_1024

14115449_622827237888747_8157527570441411291_o
Baksklud på panden i Esbjerg

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.