Jeg er total fan af det her

Det er guld når en beboer efter turen siger – ‘jeg er slet ikke træt, det har været en dejlig tur’. Så må jeg revurdere min forestilling om, at beboere på plejecentre i dag er for dårlige til at sidde i en cykel 6-7 timer. 

Bente Suni, Kolding Kommune

Cykling uden alder i Kolding kørte på cykel til  vinfestival i Christinasfeldt. En herlig dagtur, hvor piloter, passagerer og personale smagte på gode vine – og sammen fik en fantastisk dag.

Turen begyndte på plejehjemmet Vonsildhave. Tovholder Bente Suni havde sørget for god forplejning og koordineret piloter, passagerer, personaler og cykler – så alle var klar. Køkkenet diskede op med lækkerier og cyklerne blev pakket tæt med mad og drikke af piloterne Eigil og Lennart.

Eva på 92 år fandt hurtigt sammen med den yngste turdeltager, Markellan.

gransesten_5_8_16_KoldingFørste pitstop var ved den gamle grænsekro og den gamle grænsesten. Vi nød nogle af de dejlige æblemost og den gode frugt fra køkkenet.

En talende konvoj

“Det er en speciel dejlig oplevelse at køre sammen i sådan en karavane – for den kører ikke i stilhed. Som Lennart sagde ‘de to har snakket uafbrudt siden vi startede, og det sjove er, at Grethe hører dårligt og Markellan taler næsten kun engelsk,” fortæller Søren Steffensen, der var med på vinturen.

karavane_kolding_5_8_16

Vel fremme i Christiansfeldt besøgte vi Kongebrocentret for at spise den medbragte frokost. Der var desværre ikke plads til spise sammen med beboerne på Kongebrocentret, så vi hyggede os ‘alene’. Før vi kørte videre blev der serveret nybagt kage og dampende kaffe – og så havde den fantastiske stemning i karavanen fået ny energi.

pilot-05-08-2016

Jeg er total fan er af det her. Der er lejrskole- stemning over det !

22-årige Benjamin, pilot i Kolding.

 

to-damer-nyder-vin-kolding

Donslund vinbutik var hurtig til at sponsorere et glas vin til alle – stor tak for det. Grethe og Olivia får smagt godt på hvidvinen.

 

 

 

Det var en god tur – bare ærgerligt, at jeg ikke fik smagt på rødvinen også

Men det bliver der måske mulighed for  – noget tyder på, at næste tur allerede er på vej.

Det viste sig, at Gunnar ved meget om vinflasker og Lennart har allerede haft travlt med en restaurant – så mon ikke der kommer en mulighed for også at smage rødvin? Rygterne siger, at to lokale vinproducenter i Kolding-området skal være mål for endnu en dagtur.

Har du lyst til at være med til at planlægge dagture i Kolding, så skriv straks til Ole Brandstrup – pilot i Kolding –  på ole.brandstrup1960@gmail.com eller til Bente Suni på besu@kolding.dk.

Sidder du i en anden kommune og har ide til dagtur, så ring til Søren Steffensen, Cykling uden alder, eller Dorthe Olander 24 24 50 10. Eller send dem en mail på soren@cyklingudenalder.dk eller olander@cyklingudenalder.dk

   skaermbillede-2016-10-27-kl-14-08-23

afgang_5_8_16_kolding

gammel_ung_5__8_16_kolding

Billede 05-08-2016 10.54.15

 

slik_modelokale_5_8_16_kolding

pause_kolding_5_8_16

Efter en dejlig tur hjem til Kolding i medvind, sol og med mange pitstop – mætte af oplevelser, men stadig med højt humør.

Billede 05-08-2016 16.10.35

“Min oplevelse var, at dagen gik forrygende for både passagerer som piloter!”

Bente Suni, Kolding. Søren Steffensten, Cykling uden alder.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *