Drengeloge på overraskelsestur med mormor

Kristian Vincents tog en anderledes approach, da han skulle arrangere en aktivitet for sin drengeloge. Han besluttede sig for at overraske drengene ved at give mormor og hendes venner fra Møllehuset vind i håret.

En lørdag formiddag i september havde Kristian Vincents samlet et hold bestående af gode venner samt sin mormor og hendes naboer på Møllehuset i De Gamles By i København. De skulle sammen ud på cyklerne for at opleve de københavnske gader på ny.

Men det var noget af en overraskelse for de andre i drengelogen, at aktiviteten inkluderede en flok beboere på plejehjem. Kristian Vincents havde nemlig ikke afsløret, at det var hans mormor og hendes naboer, der var omdrejningspunktet for dagen. De havde blot fået at vide at, de skulle møde op på adressen ved Møllehuset. Men efter at have lært cyklerne at kende, var der ingen betænkeligheder med at hjælpe deres nye venner op på cyklerne.

Ville gøre noget godt
”Drengene blev alle rigtig glade. Jeg tror rigtig gerne, de vil gøre noget godt for nogle andre, og så det her som en mulighed for at hjælpe nogle med at få en god dag. Det var fedt at se, at alle hyggede sig og de nød turen,” fortæller Kristian Vincents.

Han har selv haft sin mormor med på cykeltur og ved, hvor glad hun er for det. Det er noget, hun snakker meget om bagefter og bliver glad, når hun ser billeder fra. Derfor synes han, det kunne være en fed oplevelse for både vennerne og de ældre.

”De ældre blev ved med at spørge os, hvorfor vi dog ville gøre dette. Og vi svarede, at vi også gerne ville have en hyggelig dag,” fortæller Kristian Vincents.

Det var en god blanding af ihærdighed og velvilje fra alle, der gjorde arrangementet legende let. Forstander Iben Alsholm greb med det samme ideen, da Kristian Vincents kontaktede hende og præsenterede tanken om at få alle hans logevenner til at cykle en tur med mormor og hendes naboer. Sammen med forstanderen stod han for at booke og indsamle cykler fra nærliggende plejehjem og invitere passagerer med, så alle drenge i logen kunne cykle en tur med rickshaw.

Snaps efter turen
På de cirka to timers cykeltur blomstrede fantastiske kammeratskaber på tværs af generationer, og snakken gik livligt mellem piloter og passagerer.

”Jeg husker bedst den glæde, jeg fik da jeg kiggede tilbage på Nørrebrogade og så en lang stribe af cykler, hvor ALLE smillede – både piloter og passagerer,” fortæller Kristian Vincents.

Drengene havde forberedt en rute, hvor kortegen af seks rickshaws vidt omkring – bl.a. ad Nørrebrogade, Gothersgade og forbi Skuespilhuset henover den nye Inderhavnsbro til Christianshavn.

Efter turen hjalp drengene deres passagerer tilbage til plejehjemmet. Her havde medarbejdere fra Møllehuset sørget for, at hele kortegen kunne nyde en hjemmesmurt frokost og en lille snaps, mens de kunne få sig en sludder om dagens mange oplevelser.

Mette Blom, som til dagligt arbejder på Møllehuset, havde fået nogle til at dække sine almindelige opgaver på plejehjemmet for at kunne komme med på cykeltur, var utrolig glad for initiativet fra drengene.

“Det var fantastisk at være med på denne tur – at se beboernes glade reaktion og opleve dem på en anden måde, end jeg er vant til. Jeg kunne se på dem, at de nød det meget.

Det var første gang, at både Mette Blom og de ældre passagerer var med på cyklen

’Men jeg håber sandelig ikke, at det bliver den sidste!,” siger Mette Blom

Det var nogle trætte, men glade passagerer der kom hjem fra tur.

”Min mormor snakker stadig om det! Og nu kan hun ikke huske at hun blev træt efter, men blot at det var en god dag. Hun spørger jævnligt efter billeder af turen så hun kan mindes den gode dag, ” fortæller Kristian Vincents.

Har du lyst til en lignende tur? Så tal med din lokale tovholder og kaptajn om, hvad I sammen kan finde ud af.

img_0857

img_0846

2016-09-03-11-44-34

2016-09-03-11-45-02

2016-09-03-12-05-25

2016-09-03-12-05-38

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *