Kan man cykle om vinteren?

Birgit Folkersen lader ikke vinteren sætte en stopper for cykelture i Holbæk.

Frost, kulde og vintermørke har ramt landet, men cykelpilot Birgit Folkersen fortsætter med at tage passagerer med ud på cykelture.

”Man skal da ikke blive hjemme bare fordi, det bliver koldt. For mig at se, er vintersæsonen intet problem. Man skal bare have tøj nok på, så er der ingen hindringer,” siger Birgit Folkersen, der ved siden af arbejdet som socialrådgiver blandt andet er frivillig cykelpilot på Plejecenter Samsøvej i Holbæk.

Kaleche og ekstra tæppe
Hun tager et ekstra tæppe med i cyklen til at holde passagerne varme, og tjekker inden afgang om, de skal have lidt ekstra tøj med.

Passagerne sidder jo lunt og godt i cyklen, og med kalechen slået op og et ekstra tæppe, så holder man fint varmen.

”I Holbæk er vi omgivet af en fantastisk natur, så der er masser af muligheder for skønne ture. Jeg spørger altid, om der er ønsker til turen, men hvis jeg også får lov til at bestemme, så sørger jeg for, at vi på turen kommer til at cykle langs med Holbæk Fjord. Udsigten ud over fjorden, der skifter efter vind, vejr og årstid er efter min opfattelse noget af det mest fantastiske. Passagerne sidder jo lunt og godt i cyklen, og med kalechen slået op og et ekstra tæppe, så holder man fint varmen,” siger 66-årige Birgit Folkersen.

Så tv-indslag om langtur
Birgit Folkersen så for små to år siden et tv-indslag om Cykling uden alders langtur fra Odense til Hamborg og fik lyst til at give sig i kast med at cykle med ældre. Efter en hurtig søgning fandt hun et informationsarrangement i sit nærområde om Cykling uden alder og efter en prøvetur en novemberdag, var hun klar. På det første sted hun henvendte sig, var meldingen dog, at man ikke mente, at beboerne ville køre om vinteren. Men sådan var det ikke på plejecenter Samsøvej, hvor hun siden januar 2015 har cyklet med passagerer.

Det gør jo ikke noget at turen er lidt kortere. Bare det at komme ud i luften er jo godt for os alle.

De eneste forholdsregler Birgit Folkersen sørger for er, at i vinterperioden er turene lidt kortere end på varmere dage på året, og ruten går gerne i en tættere radius af plejecenteret, hvis nogle af passagerne skulle blive kolde.

”Det gør jo ikke noget, at turen er lidt kortere. Bare det at komme ud i luften er jo godt for os alle. Jeg kan selv have enormt svært ved at sparke mig selv ud af døren i vinterperioden, men oplever jo også hvor skønt det er at komme ud i den friske luft, at røre sig og få røde kinder. For mig er tricket at have en aftale, der forpligter – nogen at gøre det sammen med.”

Birgit Folkersen holder dog lige øje med vejrudsigten, for sne og is på vejene er det eneste, der kan afholde hende fra at køre ud.

Vil du heller ikke lade vinteren stoppe dig? Så kan du aftale en tur i bookingsystemet GO her.

Se også Eigil Ambys Facebook-post om et hjemmelavet varmeanlæg, der holder passagerer i Århus varme på cykelturene.

img_1006
Birgit Folkersen, 66 år, cykelpilot i Holbæk. Birgit Folkersen er med i en gå-klub, som mødes og går ture hele året, derfor er hun vant til at møde vinteren aktivt udendørs. Cykling om vinteren er derfor oplagt for hende.

 

One thought on “Kan man cykle om vinteren?

  1. Bir gün elinize piyasadaki “yazarlar ve ÅŸairler” kitaplarından birini alır da kitapta byografileri verilen isimlerin hangi okuldan mezun olduklarına bakarsanız çoÄŸunluÄŸun “hukuk fakültesi” olduÄŸunu görür ve hoyratça sırıtırsınız.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *