Tips og tricks – Kaptajner deler gode ideer

Da kaptajnerne Signe fra Lejre og Aksel fra Rønne mødte hinanden på Bornholm, gav det fornyet energi. På Snorrebakken har de to rickshaw, så kaptajnerne kunne cykle ud sammen og lære af hinanden. De udvekslede erfaringer og fik en god snak om kaptajnrollen og køreteknisk.

Signes morfar er kommet på plejehjem på Snorrebakken og derfor rejste Signe til Bornholm for at besøge med morfaren og møde Aksel.

En af Aksels gode råde som kaptajn er at bruge de lokalt stærke ressourcer. Fx har de på Snorrebakken en aftale med en cykelhandler i Rønne.

Da jeg var på vej til Hasle med to passagerer, punkterede vi midt i skoven. Der var gode råd dyre. Jeg ringede til vores cykelhandler og inden jeg nåde at se sig mig om, stod cykelhandlerne i skoven og var i færd med at skifte slagen på rickshawen. Og så kunne vi cykle videre.  Det er fantastisk service, fortæller Aksel

Herunder Signe og Aksels tips og gode råd som kaptajner

Husk at have fokus på de piloter der cykler, fremfor den flok som ikke cykler

Der er ikke én løsning på, hvornår en pilot er klar til at cykle ture, men vi som kaptajner må mærke efter og snakke med piloten om, han/hun selv synes, de er klar

Inviter dig selv med på den nye pilots første tur

Hold øje med om den nye pilot booker sin første tur, hvis ikke kan du selv booke en tur og invitere den nye pilot med.

Lav en god træningsrute, hvor der også er en svær øvelse. Fx at teste af om piloten kan sno cyklen igennem to bomme.

Har du også et godt kaptajnfif? Tilføj det i kommentarfeltet og siden bliver fyldt med endnu flere gode råd, som vi kan bruge på tværs af landet.

One thought on “Tips og tricks – Kaptajner deler gode ideer

  1. Når jeg oplærer nye piloter, siger jeg til dem, at hvis de vil ha’ en oplæring til, så er jeg ikke længere væk end en mail, og jeg stiller gerne op! Jeg giver dem også den mulighed, at jeg cykler med på min egen cykel på deres første tur for at yde moralsk støtte. (Desværre har det ikke øget antallet af aktive piloter.)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *