Tips og tricks – i coronatiden

Et bank på ruden

Inge har fået ‘besøg’ af Maria som er pilot. På en gåtur forbi Enggården, hvor Inge bor, bankede Maria på ruden til stor gensidig glæd for dem begge. “Det er fantastisk livsbekræftende, gennem ruden, samvær” fortæller Marie.

Henriette savner cykelturene

Cecilie fra Cykling Uden Alder har spurgt mig om jeg kan lave en video om hvad jeg savner ved at jeg ikke kan cykle på rickshaw i denne Corona-tid.Her er videoen og pas rigtigt godt på jer selv :

Posted by Henriette Andersen on Friday, April 10, 2020

Lyt til Henriette fortælle om fællesture i Slagelse og hendes berømte romkugler, som du kan smage til Træf på tværs 2020

Tilmeld dig Træf på tværs og smag Henriettes romkugler

Fødselsdagssang i gården

Dragørs fødelsdagssang og rim.

Like, del og nyd den – husk lyd :-)I Dragør var der sang i gården og smil på distancen, da Gerda fyldte 106 år og Inge blev 87. Mormors Duo spillede og piloterne sang. Har du også planer om at sende en hilsen, med sang, rim eller andet til passagerne, så del ideerne. #cyklingudenalder #sammenhverforsig #fødelselsdagssang #deldinide

Posted by Cykling uden alder on Friday, April 3, 2020

Gerda og Inge fyldte år derfor kontaktende piloter i Dragør kommunen, og fik midler til at Mormors Duo kunne spille. Cyklerne blev pyntet, flaget hejst og sang og smil spredte sig på Enggården.

 

Skal cyklen til service?

Det er nu cyklerne skal pumpes, pudses og plejes, så de står skarpt til forhåbentlig snart at komme ud på mange forårsture.

Paul fra Sorø tog rickshawen med hjem og gav den en hovedrengøring, så den er klar til cykelture, når den tid kommer.

 

Søge penge

Gør som Albertslund, de søgt §18-midler som medlem af Cykling uden alder og fik 20.000 kr

Penge til smørrebrød, kokostoppe og fællesskab Som medlem kan du søge penge hos fonde, kommuner osv.

Ringeaftale er det næstbedste

Henrik fra Helsingør laver ringeaftaler med de passagerne fra Kristinehøj, som gerne vil have en lille sludder. “Vi savner cykelturene og samværet, men dette er ringeaftale er det næstbedste” fortæller Henrik

Cykelbud med højt humør

I Vissenbjerg kommer Else Marie susende med gode æblekinder, dagligvarer og medicin

Flødeboller og forårsfornemmelse

Lise vandt 180 flødeboller, som hun gav videre til Baunehøj Plejehjem i Lyngby. Hun beholdt lige to til sig selv

Find flere ideer på “Historier fra Cykling uden alder”

Har du styr på teknikken?

Få finpudset din cykel-teknik, så du er klar til at komme ud på cyklerne igen.

Se flere vidoer! Sådan drejer du, bremser, skifter gear og bruger kalchen

Mandehold til din by?

I Struer gør de klar til at komme op på cyklerne igen. “Så snart, vi kan samles igen, starter vi mandehold op i Struer”, fortæller kaptajn Grethe.

Nysgerrig? Læs mere om mandehold

Gæk Gæk Gæk

Det er spændende, om det er piloter eller passagerne, der må ud og købe påskeæg, efter at piloterne i Dragør har sendt gækkebreve til de ældre på plejehjemmet.

Send blomster

“Når det de ældre ikke kan komme ud i det spirende forår, må foråret komme til dem” Fortæller Mogens fra Vallensbæk. Mogens, piloter i Kalundborg og mange flere kommer med blomster til deres cykelvenner på plejehjemmet.

Personalet giver vind i håret

Afspritning før under og efter – og så god afstand. Mens der hverken må komme piloter eller familie på plejehjem, så springer personalet til.

Luft skal de have mulighed for

Fortæller Heidi, der er ansat på plejehjem. Samme med sin datter, henter hun plejecentrets to cykler fra værksted, så personalet kan læres op. “Vi tager selvfølgelig alle forholdsregler. Ingen piloter udefra, én beboer pr. cykel og så god hygiejne og rengøring. Det bliver uden kontakt og med afstand som alle ved, er vigtigt.”

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *