Tips og tricks – Cykelture i coronatiden

Nedlukning og corona har givet usikkerhed og isolation, også hos nogle piloter. Derfor skal vi allesammen gøre lidt ekstra i år for at få alle på cyklerne. Så hvad kan jeg gøre som personale, piloter, frivillighedskoordinatorer osv.

Nogle piloter er i tvivl om, hvorvidt de overhovedet må cykle? Andre er usikre på de lokale hygiejneregler og nogle synes de har glemt at mestre cyklen. Passagerne skal måske også have en lille opmuntring.

Har du brug for hjælp, skriv til hej@cyklingudenalder.dk

 

Fire nemme ting du kan gøre:

1 ) Skab vished: Fortæl piloter, om/når det er tilladt igen at cykle med passagerer. Skriv fx. i GO og på den lokale Facebookgruppe. Eller ring og send en mail.

2 ) Skab tryghed: Kaptajner kan invitere til gen-oplæring og et par sjove timer sammen på cyklen. Tag fx en dyst på keglebanen, træn gear og motor og få et par gode timer der giver tryghed på cyklen igen.
Bestil “cykeltasken” med fx lommeguide, kegler og andet materiale

3) Opdater regler for hygiejne: Er der sprit, masker, rengøringsklude til piloterne, når de skal bruge cyklen? Hvem kan man spørge, hvis man er i tvivl? Læg fx hygiejnevejldning i cyklen eller hæng den op ved cyklen.

4) Opret cykelture: Som personale kan du oprette ture i GO, så kan piloterne bare snuppe turen. Så véd piloter også, at der er brug for dem igen.

Udkast til hygiejnevejledning

Tag udgangspunkt i Cykling uden alders udkast til hygiejnevejledning. Tilpas vejledningen lokalt og send den til fx hygiejne-ansvarlige, kommunaldirektør, lederen af ældreområdet eller plejehjemslederen

Flere steder kommer personalet ud med passager og cykle, så piloten ikke skal ind på plejehjemmet. Cyklen er sprittet af og kalechen oppe – og så en tur ud i den friske rene luft.

Være med på et af Cykling uden alders webinarer

Mød andre i Cykling uden alder! Få gode ideer og sparring, find nye måder at være aktiv på og få snakket med andre i Cykling uden alder. Alle webinarer er gratis. Efter din tilmelding sender vi link til webinaret.

Læs mere om webinarerne her  

 

Vidste du at ….

Cykelture har en gunstig virkning. Det fortæller pilot Torsten Slotsbjerg, der er pensioneret speciallæge og har været pilot i Roskilde siden 2015. Det er Torsten, der har lavet Cykling uden alders udkast til hygiejnevejledning og sendt den til Statens Serumsinstitut for råd og input. Nu bliver den brugt rigtig mange steder som inspiration i Cykling uden alder rundt om i landet.

 

Torsten Slotsbjerg og 2 passagerer, taget før Covid-19.

 

Vidste du at…….

Cykling uden alder har kontaktet både Sundheds- og Ældreminister Magnus Heunicke og politikerne i Sundheds- og Ældreudvalget for at sikre opbakning til, at piloter igen kan cykle. I Corona-tid synes det endnu vigtigere at støtte enkle løsninger og især i det fri. Alle retningslinjer skal selvfølgelig overholdes. Cykling uden alder bliver ved med at gøre opmærksom på muligheden for og værdien af en cykeltur 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *