Tips og tricks – Cykelture med ældre i eget hjem

Nye cykelvenner

I flere kommuner tilbyder man også cykelture til ældre i eget hjem.
På Cykling uden alders webinar om netop de ældre i eget hjem, blev der delt erfaringer fra hele landet.

  • I fx Struer og Kolding matcher de piloter og ældre som cykelvenner.
  • I Sorø har de fået det til at fungere i mange år og bruger nu book2go til at organisere cykelturene. Se frivilligkoordinator Susanne Lysholms tips og trick til book2go, cykelture med ældre i eget hjem her.

Er du nysgerrig på at etablere cykelture med ældre i eget hjem i din kommune? Du kan prøve at undersøge om din kommune fx har puljer, der kan søges til at frigive timer til både koordinering og til hjemmehjælpstimer.

Hvis du er interesseret i at tilbyde ældre i egen bolig cykelture, så skriv til hej@cyklingudenalder.dk. Del også meget gerne ideer, info-materiale eller andet som kan inspirere andre.

En minderig oplevelse i Sorø

Pilot Kim Lisbygd hentede Birthe og Freddy hjemme hos dem selv i Sorø. De cykler ikke selv længere, men har tidligere gået og cyklet meget i skoven. Så cykelturen gennem skoven var et kærkomment gensyn med skov og fuglesang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.