Alle skal ud og cykle

Randers og Slagelse har som de to første områder fået tilbudt at være med i “Alle skal ud og cykle”, som Nordea-fonden støtter.
I april går nye og garvede piloter i gang med at finde og afprøve gode ideer til at få endnu flere cykelture i kalenderen og styrke Cykling uden alder-fællesskabet lokalt.

Alle skal ud og cykle i Randers. Første workshop finder sted fredag den 6. april 2018Læs mere, og ansøg her senest 1. april 2018: Alle skal ud og cykle i Randers.

Alle skal ud og cykle i Slagelse, Korsør, Skælskør, Vemmelev og omegn. Første workshop finder sted fredag d. 13. april 2018 – Læs mere, og ansøg her senest 6. april: Alle skal ud og cykle i Slagelse Kommune.

Har du lyst til at deltage i projektet “Alle skal ud og cykle”? Her får du mulighed for at være sammen med andre piloter, der også har lyst til bruge cyklerne mere end i dag.

Gennem et halvt år vil du deltage i workshops og møde spændende oplægsholdere, der inspirerer til nye muligheder som pilot. Du skal sammen med andre i lokalområdet arbejde helt konkret med ideer, der kan få flere ud på cyklen – måske flere cykler sammen. Vi skal styrke naboskabet og fællesskabet lokalt.

ANSØG HER – ALLE SKAL UD OG CYKLE

“Alle skal ud og cykle” bygger på rigtig gode erfaringer fra et forløb, som blev afprøvet i 2017. Læs her, hvad deltagerne sagde:

Nu er cyklen ude to til tre gange om ugen, og vi har fået mindst otte til ti nye aktive piloter. Vi får mange flere ældre, som kommer og ud cykle.

Jeg er både taknemmelig og stolt over at være en del af Cykling uden alders projekt, da det giver mig mulighed for at stifte nye bekendtskaber både med ligesindede, der kan se fidusen i konceptet, men også de ældre.

Fællesskabs-piloter har en anden agenda, de kan se noget andet, noget som vi ikke kan.

Jeg blev ret imponeret over, hvor mange forskellige ting, de andre deltagere satte i gang, og hvor veludviklede og ambitiøse målsætninger, der opstod igennem forløbet.

Gode naboskaber skal få flere ældre ud på cykelture
Tre områder i Danmark vil gennem et forløb på et halvt år udvikle stærke fællesskaber, der sikrer:

  • flere ældre kommer ud og cykle
  • flere cykelture
  • flere aktive piloter
  • flere fællesskaber mellem lokale initiativer, naboer og plejehjemsbeboere

Hvem kan være med i projektet
Er du pilot, kaptajn, passager eller tovholder – alle kan tilmelde sig projektet. Tilmeld dig gerne med andre piloter – men ellers begynder vi med at samle et team af lokale kræfter, som sammen har lyst til at lave små eksperimenter med cyklen – alt sammen for at gøre det hyggeligere, nemmere og mere meningsfuldt at være med i Cykling uden alder. Nordea-fonden støtter projektet, så det er gratis at deltage i forløbet. Det eneste, du skal bidrage med, er energi og lyst til at arbejde med de gode ideer og andre ildsjæle i dit lokalområde.

Hvornår
I år 2018 vil tre områder i Danmark være en del af projektet “Alle skal ud og cykle”. Deltagerne skal være med til fire workshop, hvor vi mødes og lægger planer for det lokale cykelfællesskab. Dit område kan komme på et af de nedenstående forløb:

  • Første forløb fra april – september 2018
  • Andet forløb fra april – oktober 2018
  • Tredje forløb fra august 2018 – marts 2019

ANSØG HER – ALLE SKAL UD OG CYKLE

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte: Dorthe Olander, olander@cyklingudenalder.dk, m: 24 24 50 10

“Alle skal ud og cykle” er et to-årigt projekt i Cykling uden alder, støttet af Nordea-Fonden.

Formålet er, at få endnu flere ud på cyklerne – både piloter, passagerer og personale.

Gennem projektperioden udvikler og afprøver vi gode idéer på cyklerne og spreder dem til andre i Cykling uden alder. Har du lyst til at være med, er du nysgerrig eller mangler du idéer så kontakt Dorthe Olander, olander@cyklingudenalder.dk, m: 24 24 50 10