Langture

Har du lyst til en 5-dages tur til Arendal i Norge med masser af frisk luft, oplevelser og socialt samvær? Så skal du med, når en konvoj af rickshaws bliver sendt afsted fra Lemvig. Disse bliver under hele turen ledsaget af en turbus med plads til 40 passagerer, som skiftevis sidder på rickshawcyklerne og i turbussen. Når du som passager ikke sidder i rickshawen, får du en plads i den moderne turbus, som vil besøge lokale seværdigheder og attraktioner i de lokalområder, vi passerer.

Hvem?

Som kommune kan I deltage med 2 til 6 ældre.

Hvornår?

5 dage og 4 overnatninger mellem 8. og 12. juni fra Lemvig til Arendal i Norge. I skal selv sørge for transporten fra jeres kommune til Lemvig.

Hvordan?

Turen gennemføres med 20 ældre fra Danmark/Norge, 15 piloter og 8 crew på 10 spritnye rickshawcykler, som skal afleveres i Arendal i slutningen af turen.

Hvorfor?

At være med på denne tur handler om at være en del af noget større end en selv: En bevægelse, der kæmper for alle ældres ret til vind i håret og ret til at forblive en aktiv del af samfundet. Vi bruger turen som en måde at indsamle midler, som kan muliggøre, at Cykling uden alder bliver en del af hverdagen for alle vores skønne ældre medborgere. Og som deltager på denne fantastiske rejse får man en kæmpe oplevelse og venner for livet.

Vi har set, hvordan de nye venskaber opstår, de ældre finder ressourcer, de havde glemt de havde, og medarbejderne får frisat tankerne og ser de ældre i nye rammer, som vil ændre deres arbejde i hverdagen. Øget arbejdsglæde er en del af resultatet.

Turen er en fantastisk mulighed for at skabe positiv opmærksom i kommunen om jeres Cykling uden alder-initiativ, og den vil givetvis tiltrække endnu flere engagerede og ressourcestærke piloter. I det hele taget øges muligheden for at tilføre ældreplejen nye indgangsvinkler.

Filmdokumentar

De, som ikke er så heldige og selv kan deltage, bliver ikke snydt. For turen forventes at blive dokumenteret af et britisk filmhold, Go Forth Films (evt. i samarbejde med DR og NRK), som afdækker de effekter, en længere rejse har på alle deltagerne, når de på koncentreret vis bliver aktører i eget liv. Både før, under og efter turen. I kan som kommune bruge både turen og filmen som et afsæt til jeres eget arbejde med sundhedsfremme, ældrepleje og aktivt medborgerskab.

Hvad koster det?

Arendal Kommune er værter og delfinansierer turen, som lægger sig op ad den traditionsrige Arendalkonferansen i juni 2015. For kommunen er prisen 3.500 kr. pr. ældre passager. I er velkomne til at finansiere eller delfinansiere dette beløb gennem lokale sponsorer. Udover dette er der en egenbetaling for ældre og piloter på 4.000 kr, som dækker alle disses omkostninger, herunder følgebus, overnatning, alle måltider, tøjpakke, rejseforsikring og hjemtransport.

Tilmeld dig turen

Søg om deltagelse ved at udfylde formularen herunder. Vi behandler ansøgningerne løbende og giver dig besked i løbet af få dage.

Tilmelding er først til mølle, der er få pladser tilbage.

Hvis I har spørgsmål, er I velkommen til at kontakte tur-arrangørerne:

16395711315_063865dc8f_o (1)

16209817177_15be43c2be_o

16075753778_e7401e6e32_o

Cykling uden alder

Cykling uden alder

16209487839_52c7500d64_k
Søren Steffensen
20 76 29 79
soren@cyklingudenalder.dk

Skærmbillede 2015-03-29 11.51.55
Dorthe Olander
24 24 50 10
olander@cyklingudenalder.dk