Cykling uden alder på skoleskemaet i Struer

“Vi håber, at det kan skabe gode relationer mellem gymnasieeleverne og de ældre, der kan komme ud og få en cykeltur. Man kunne forestille sig, at man evt. får nye relationer, der går ud over cykelturen – eller friske inputs og gensidig forståelse,”

Grethe Riksted, afdelingsleder, Struer kommune

Som det første gymnasium i landet, har Struer Statsgymnasium købt to cykelrickshaws. Eleverne får Cykling uden alder på skemaet og skal den næste måneds tid udvikle en løsning, der giver de ældre i byen vind i håret i Struer. Kommunen er begejstret og har meldt sig ind i foreningen Cykling uden alder.

For at udvikle elevernes forståelse for frivilligt arbejde har Struer Statsgymnasium og Struer kommune sat gang i en anderledes model og har indgået et spændende samarbejde med Cykling uden alder. Eleverne skal have Cykling uden alder på skemaet. Statsgymnasiet har stået for at søge om midler til to rickshawcykler og eleverne skal arbejde med at implementere initiativet i byen.

Grethe Riksted er ansvarlig for plejecentrene i kommunen, og her blev der hurtigt sagt ja, da gymnasiet henvendte sig for at høre, om der var ældre, der ville ud køre og midler til et medlemskab af Cykling uden alder.

Vi vil rigtig gerne have nogle af beboerne på plejecentrene ud at cykle. Samskabelse er vigtig for Struer kommune og i den sammenhæng giver det rigtig god mening.

 

Statsgymnasiet i Struer har en international profil, og en del af undervisningen handler om sociale indsatser. Eleverne, der kommer fra flere lande, skal med Cykling uden alder udvikle et bæredygtigt og vedvarende initiativ omkring Cykling uden alder i Struer. De skal stå for booking og planlægning og fra kommunens side står man for medlemskab af Cykling uden alder. Cykling uden alder skal udover den almindelige support og sparring i kommende tid stå for at lave workshops med de unge omkring initiativet.

 

“Vi håber, at det kan skabe gode relationer mellem gymnasieeleverne og de ældre, der kan komme ud og få en cykeltur. Man kunne forestille sig, at man evt. får nye relationer, der går ud over cykelturen – eller friske inputs og gensidig forståelse. Og det kan give motion til dem der cykler og frisk luft til vores gamle”, siger Grethe Riksted, afdelingsleder, Struer kommune.

Kerneopgaven på hjulSom medlem af Cykling uden alder har man adgang til en stor mængde viden og sparring i forhold til initiativet. Derudover de konkrete værktøjer som bookingsystem, der gør det muligt for cykelpiloter nemt at tilbyde cykelture til de ældre eller omvendt, for passagerne eller personalet at ønske en cykeltur. Med i medlemskabet er også forsikringsløsninger for alle der er med i eller på cyklen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *