Henrik Norrild tager uniformen på

Cykelpilot og kaptajn i Helsingør, skriver blog om sit specielle outfit og hvorfor han altid printer en lille historie ud, når han har været på tur.

Henrik Norrild har gjort en dyd ud af at finde det helt rette outfit, når han skal ud at cykle. På den måde kan de ældre, altid kende ham. For mange er han slet og ret ’cykelmanden’.

”Jeg vil gerne dele min glæde med mine passagerer og andre på plejehjemmet, så jeg har gjort det til en fast rutine, altid at tage et billede af passageren og meget gerne sammen med mig selv. Jeg skriver lidt om vore fælles oplevelser, sætter teksten på billedet og printer billedet i et antal eksemplarer. Et til mit eget arkiv, et til min passager og et antal til den pågældendes nærmeste pårørende. Ikke alle mine venner husker jo helt som i gamle dage, så et billede på kaffebordet eller på opslagstavlen bringer oplevelsen og glæden frem igen. De er alle bare så glade for billederne.

Til glæde og lidt inspiration for de beboere, som endnu ikke har haft modet til at komme ud på tur med rickshawen, har jeg lavet en scrapbog med billeder og historier fra mine ture, og lagt dem ud til fælles afbenyttelse på Kristinehøjs afdelinger. Det er de også rigtig glade for.

Cykling som medicin for både pilot og passagerer
Jeg blev en del af cykling uden alder efter jeg i august 2012 og igen i januar 2014 blev ramt af en blodprop i hjertet – oplevelser jeg meget gerne ville have været foruden. Jeg ville gøre hvad som helst for at overleve, hvad det end krævede for at komme på højkant så hurtigt som muligt, for fremadrettet få et godt og meningsfuldt liv – for min families og min egen skyld.

Jeg købte en nok lidt for dyr racercykel for at komme ud på landevejen for at få pulsen op og styrke kroppen, som de første par år blev luftet på min ugentlige fridag og lidt i weekenden også.

Da jeg gennem pressen fik nys om, at Helsingør Kommune var ved at planlægge en introduktion af Cykling uden alder i kommunen, blev jeg fuldstændig opstemt og kontaktede straks den ansvarlige kontaktperson for at melde min store interesse, for at være med fra første færd og en del af teamet i Helsingør.

Henrik Norrild med sin hustru Mtoo. De har to sønner på 11 og 18 foruden Henriks datter fra et tidligere ægteskab.
Henrik Norrild med sin hustru Mtoo. De har to sønner på 11 og 18 foruden Henriks datter fra et tidligere ægteskab.

I snart 1 1⁄2 år har jeg nu med stor glæde været kaptajn og pilot på Kristinehøj Plejehjem i Helsingør og spreder sammen med andre piloter, glæde, sjov og gode historie på de skønneste ture gennem Helsingør.

Vi har så mange muligheder i og omkring Helsingør – ture langs strand og marker, gennem skoven eller gennem vores gamle smukke by med Kronborg som et pejlemærke.

Cykelturene skaber glæde og tætte venskaber. Med mine gode talegaver, bliver jeg hurtigt gode venner med mine passagerer, og bliver tit og ofte også involveret med deres familie. Det er bare så skønt, at blive inviteret til ”after party” med kaffe og småkager for at se boernes stue eller lejlighed. Vi snakker om børn og børnebørn, hvor har du boet, hvad har du lavet i det liv – og også om den part, som desværre ikke er længere. Jeg mærker så megen taknemmelighed, får så meget varme, at det er svært ikke at blive berørt derved, så når jeg cykler hjem, bemærker jeg altid, at jeg fløjter en glad melodi. Cykelturen, samværet og historierne har bare gjort mig så glad.”

Hent Henriks bog her

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *