Vil du med Cykling uden alder til festival på Nørrebro i København? 

Under overskriften “Fortæl om livet – på Nørrebro” giver Cykling uden alder festivaldeltagere på 48 TIMER festivalen på Nørrebro mulighed for at høre ældre fra plejecentre med et levet liv på Nørrebro fortælle om deres livserfaringer.

Konceptet er, at vi stiller op med så mange cykler som muligt på Den Røde Plads (tæt på Nørrebro station) og inviterer festivaldeltagere til at sidde med i cyklen sammen med en ældre beboer og komme med ud på en lille, lokal tur, hvor den ældre fortæller om sit liv og gerne viser steder frem, hvor han/hun har arbejdet, boet eller dyrket interesser.Formålet er, at lade generationer mødes, fortælle historier og udveksle tanker om livet. Og selvfølgelig at vise, hvad CUA drejer sig om.Nemlig at komme ud og få vind i håret. Denne gang med en ny ven.

Vi har allerede 3 beboere fra plejecenter Bispebjerghjemmet der kommer med. Men her mangler vi  2 cykler og en pilot. Vi har nemlig en cykel fra Bispebjerghjemmet og 2 villige piloter allerede. Hvis du er hurtig, kan du altså booke en cykel fra et andet plejecenter til turen. Kontakt mig for status herpå. Selvom alle 3 cykler og piloter bliver fundet, så er der ingen grænser for, hvor mange cykler og beboere, vi kan stille op med.

Turen foregår lørdag d. 25 april kl. 14.30, hvor vi skal være på pladsen med en beboer på en cykel. Forestil jer hvor flot det ser ud, hvis vi er 6, 10 eller 15 cykler/ beboere? Turen kommer til at vare mellem ½ og to timer, alt afhængig af, hvad I sammen finder ud af. Til de tre udpegede beboere vil der blive udarbejdet forslag til ruter, der fører os til steder, hvor den ældre beboer har noget at fortælle.

De 3 beboere der allerede skal med, bliver præsenteret i festivalens markedsføringsmateriale (Se teksten nedenfor).

Bagefter kan alle vi piloter mødes på café til en hyggestund og udveksle erfaringer, hvis I har tid og lyst.

Hvis du har lyst til at komme med, så skriv til Pernille Jeppsson på verdenventer@gmail.com. Læs mere om 48 TIMER festivalen her: http://48timer.com/

Håber vi ses! VH Pernille Jeppsson, Kaptajn på Bispebjerghjemmet.

Her kan du lære lidt om de tre personer der kommer med på turen:

VIBEKE

Vibeke er 96 år og kom til København i 1938 og blev barnepleje-elev på Norges Minde. I 1944 blev hun ansat som barneplejerske i den nybyggede Børnegården på Ringertoften. Hun avancerede hun til vuggestueleder indtil hun gik på pension i 1980. Hun boede i en tjenestebolig i Børnegården indtil hun fik sin egen lejlighed på Oldermandsvej. Vibeke elsker at rejse.

Råd til at leve livet fra Vibeke er: ”Pas på med at rejse til Rom – det bliver en sygdom”.

GRETHE

Grethe er 94 år og født og opvokset i Brønshøj. Hun har stor tilknytning til Nørrebro gennem alle bedsteforældre. Morfaderen havde skofabrik i Ægirsgade og farmor/farfar boede i Skyttegade, hvor farmoderen var vicevært. Grethe har gået til klaver ved Nørrebros Runddel og hun er student fra Nørre G, som dengang lå i Gartnergade. Hun uddannede sig siden til lægesekretær og har arbejdet 31 år ved Københavns hospitalsvæsen. Da hendes mand levede, dansede de turneringsdans.

Råd til at leve livet fra Grethe er: ”Ryg ikke, dyrk motion og nyd livet så meget som muligt”.

GERDA

Gerda er næsten 98 år og bliver snart tipoldemor. Hun har boet på Nørrebro siden 1940. Først i Brünhildegade derefter i Slangerupgade.. Hun har arbejdet i Daells Varehus og har haft en lille have i Lersøparken siden hun blev 50 år. Det var et stykke jord, som var ejet at Statsbanerne. Gad vide, om haven er der endnu? Gerda elsker at synge.

Råd til at leve livet fra Grethe er: ”Se lyst på tilværelsen”.

Screen Shot 2015-03-23 at 09.10.40

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *