Arv og testamente

Med dit testamente kan du være med til at kæmpe for et bedre ældreliv, når du ikke længere er her

Med en sådan gave til Cykling uden alder er du med til at sikre, at tusindvis af ældre fortsat kommer ud i den friske luft og bliver en aktiv del af livet, også i deres ældreliv. Uanset alder så har vi alle behov for at være del af noget. Cykelturene handler om at skabe givende og meningsfyldte relationer. Om at have vidner til sine historier og skabe nye historier gennem fælles oplevelser.

Det støtter du

Det kræver ressourcer at drive den landsdækkende forening, Cykling uden alder. Din arv går til foreningens arbejde med at sikre ‘ret til vind i håret’, så flest muligt fortsat kan kommer ud og opleve magien på cykelturene. Derfor giver det god mening, at du tænker foreningen ind i dit testamente.

→ Se denne korte video hvor Finn fortæller om, hvad Cykling uden alder betød for ham.

Nem oprettelse af dit testamente

Cykling uden alder har indgået et samarbejde med virksomheden Dokument 24. Samarbejdet gør, at du nemt, enkelt og gratis kan oprette dit testamente, når det indeholder donation af arv til Cykling uden alder. Testamentet oprettes nemt online ved at svare på en række spørgsmål.

Opret dit testamente her

Hvis du har spørgsmål til oprettelsen af dit testamente, kan du gratis ringe til Dokument 24 på tlf. 53 70 10 30 for hjælp og rådgivning.

Det koster ikke de øvrige arvinger noget, at betænke Cykling uden alder i testamentet

Hvis du opretter et testamente og lader Cykling uden alder betale bo- og tillægsafgiften for de øvrige arvinger, kan du testamentere til velgørenhed, uden at arven til dine slægtninge bliver mindre. Da velgørende organisationer ikke betaler bo- og tillægsafgift, betyder det, at familien arver det samme eller lidt mere, men samtidig kan give et beløb til fx Cykling uden alder. Arvebeløbet går herefter ubeskåret til arbejdet i Cykling uden alder.

Eksempel med en 30%-løsning

Den velgørende organisation testamenteres til at arve 30% af boet på betingelse af, at organisationen betaler bo- og tillægsafgifter for de øvrige arvinger. De øvrige arvinger modtager 70% af boet og skal ikke betale afgifter.

Uden en 30%-løsning
Bruttoarv: 1.000.000 kr.

  • Arv til niece: 1.000.000 kr.
  • Samlet boafgift: 329.987,5 kr.
  • Udbetalt arv til niece: 670.012,5 kr.

Med en 30%-løsning
Bruttoarv 1.000.000 kr.

  • Arv til niece: 700.000 kr.
  • Samlet boafgift: 221.237,5 kr.
  • Arv til velgørende organisation (30%): 300.000 kr.
  • Udbetalt arv til velgørende organisation (fratrukket niecens boafgift): 78.762,5 kr.
  • Udbetalt arv til niece: 700.000 kr.