Om Cykling uden alder

Cykling uden alder er på en vigtig mission: At give de ældre ret til vind i håret. Der sker, når tusindvis af frivillige piloter hver dag inviterer ældre på landets plejecentre ud i rickshaw. På den måde styrker vi sammen fællesskabet mellem institution og civilsamfund og mellem familier og generationer.

Foreningen Cykling uden alder tiltrækker engagerede mennesker. Naboer, venner, familie og personale samarbejder om fælles gode oplevelser på de røde cykler. I dag træder mere end 5.000 piloter i pedalerne.

I 2019 fik mere end 30.000 passagerer cykelture, hvor de igen kunne nyde byen, vandet, skoven eller bare den stille villavej. På plejecentre står knap 3.000 personaler klar til at hjælpe, så cyklen kan give mennesker med demens, mennesker i kørestol og andre, der ikke selv kan cykle, en større livskvalitet.

Drømmen er, at endnu flere kommuner og plejehjem vil gøre cyklen til en del af huset og dagligdagen. Sammen bidrager vi til større livskvalitet hos både de ældre passagerer og piloterne, når berigende samtaler og fælles oplevelser opstår.

Kontakt os

Vores drøm

Vi drømmer om sammen at skabe en verden, hvor den nemme adgang til aktivt medborgerskab skaber livsglæde hos vores ældre medborgere og giver dem mulighed for at forblive en aktiv del af fællesskabet og nærmiljøet.

Det gør vi ved at give dem ret til vind i håret, ret til at opleve byen og naturen på nært hold fra cykelstien og ved at give dem lyst og mulighed for at fortælle deres livshistorie i de omgivelser, hvor de har levet deres liv.

Dermed bygger vi bro mellem generationer, og vi forstærker tilliden, respekten og den sociale lim i vores samfund.

ted_logo

Foreningen Cykling uden alder

Otto Busses Vej 5
2450 København SV
CVR-nr. 35689990
Skjern Bank
Konto-nr. 7780 2324812

Har du spørgsmål – kontakt os

OBS! Midler der søges fra fonde, §18 mv. skal sættes ind på:

Konto-nr. 7780 2371383

Kommuner og plejecentre, der er medlemmer, kan bruge foreningens bookingsystem book2go og vil blive synlige på hjemmesiden cyklingudenalder.dk.

På hjemmesiden kan du melde dig som frivillig pilot, hvis du vil være med til at give vind i håret til ældre og sprede godt humør. Så bliver du kontaktet og lært op på cyklen.

Find foreningen Cykling uden alders vedtægter, regnskaber og referater fra generalforsamlinger her.

Sådan drives foreningen Cykling uden alder.

Hvis du blot ønsker at støtte foreningen, kan du give et bidrag eller tilbyde en kop kaffe.

Ny frivillig?
Bliv pilot

STØT OS

Bliv medlem