Når Bevægelse Bevæger

Resultater fra Når Bevægelse Bevæger

De helt nye resultater fra forskningsprojektet, Når Bevægelse Bevæger, blev i januar præsenteret på Christiansborg.

Der var bred enighed om, at Cykling uden alder skal prioriteres samt at det er livsnødvendigt for alle at komme ud fra hjemmets fire vægge og deltage i aktive fællesskaber. Hvordan det kan prioriteres, blev debatteret ivrigt. Hør civilsamfundsordføre Karin Liltorps åbningstale her.

Konklusionerne fra rapporten viser tre ting:
  1. For passagerer: at cykelture har en effekt på passagerernes humør og at de får en oplevelse af øget livskvalitet – deltagelse i cykelture har en positiv betydning på særligt passagerens mentale og sociale sundhed i form af et socialt fællesskab, frisk luft og nye oplevelser og indtryk.
  2. For piloter: de oplever at få mere igen end hvad de giver.
  3. For personale: cykelture skaber rum for kvalitetsrige samtaler mellem beboerne og personalet i kølvandet på turene.

Rapporten er lanceret af Statens Institut for Folkesundhed:

Find den fulde rapport her

Find mere om projektet

Læs mere om projektet Når Bevægelse Bevæger her.

Du kan også læse minirapporten, der kort præsenterer udvalgte resultater fra forskningsprojektet:

Se minirapporten med resultaterne

– Eller høre podcasten bag om projektet.

 

Artikel: Kan man cykle plejehjemsbeoere væk fra ensomhed?

Maiken Stig og Sara Lange med speciale i folkesundhedsvidenskab fra Syddansk Universitet, har i samarbejde med forskere fra Når Bevægelse Bevæger skrevet deres speciale ‘Kan man cykle plejehjemsbeboere væk fra ensomhed?’

Den kvalitative undersøgelse af Cykling uden alder,  peger på at cykelture i Cykling uden alder kan være med til at mindske og forebygge plejehjemsbeboeres oplevelse af ensomhed. Du kan læse hele artiklen her

Formålet med Når Bevægelser Bevæger

Formålet med forskningsprojektet er at undersøge, hvad det betyder fysiologisk, mentalt og socialt for mennesker, der ikke selv kan bevæge sig, at blive bevæget gennem andre.

Viden herom vil fremadrettet danne baggrund for  at udvikle, implementere og forankre indsatser, der kan øge livskvaliteten hos mennesker med bevægelsesproblemer.

Cykling uden alder og Team Tvilling deltager. Vi har det fælles formål at skabe livskvalitet, fællesskab og glæde for personer, der bevæges gennem andre.

Forskerne var også med på webinar i Cykling uden alder d. 5. maj 2021. Du kan læse hvad de fortalte om projektet her.

Om projektet

Når Bevægelse Bevæger er et 3 årigt videnskabeligt forskningsprojekt, der er udført af Statens Institut for Folkesundhed, Syddansk Universitet. Projektet er støttet af Bevicafonden og Helsefonden.