Træf på Tværs 2023

Tak for et spændende Træf på Tværs!

Et af dagens store temaer var spred ordet
Fem modige deltagere fortalte i løbet af dagen hver deres historie om en særlig oplevelse med Cykling uden alder. Hør fx om hvordan cykelture har ændret Kirstens liv, eller hvorfor Stig har fået livsgnisten tilbage.

Lyt til deltagernes historier

Du kan også få flere med i pilotfællesskabet ved at tippe en ven. Alle deltagere til Træf på Tværs fik de spritnye postkort med hjem. Se postkortene her og tip en ven.

Nyt mål om 100.000 cykelture i 2024
Det er et vildt mål, men med al den energi, iderigdom og det store fællesskab, de 100 deltagere til Træf på Tværs viste, er det ikke umuligt. Hvis 2000 piloter cykler bare én gang om ugen, er målet nået – det kunne være vildt!

Syv top-politikere hyldede piloter
Under paneldebatten blev der vist videohilsner fra syv politikere der hyldede piloterne og cykelturene.

Ældreminister Mette Kirkegaard

Se alle politikernes videohilsner

Paneldebat om Cykling uden alder i ældreplejen

Et stærkt panel og kampklar sal debatterede om, hvordan Cykling uden alder kan skabe endnu mere livsglæde i ældres hverdag og i ældreplejen.

Paneldeltager og borgmester i Dragør, Kenneth Gøtterup, gav sit bud på en løsning:

Jeg tror ikke, svaret er flere penge. I stedet skal vi tale om, og hvordan vi bedriver ledelse på plejehjemmene, så der bliver sat en ramme for vores syn og perspektiv på det liv, man har, når man bor på et plejehjem. Når man får ældre ud at cykle, får man også frigivet nogle ressourcer: de kommer glade og trætte hjem og falder måske hurtigere i søvn om aftenen. Samtidig skal vi udfordre de faglige organisationer, så plejesektorens udfordringer ikke kun løses med flere hænder eller ressourcer. Det handler om medmenneskelighed.

Få mere vind i hverdagen

6-8 gange om året udsender Cykling uden alder et nyhedsbrev. Her kan du få spændende ny viden om, hvorfor vind i håret gør en forskel. Du kan også blive inspireret af historier, fra de mange byer i Danmark og resten af verden, hvor man er i gang med cykelture i røde rickshaw-cykler.

Tilmeld dig nyhedsbrevet:

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.