Bestyrelsen i Cykling uden alder


Bestyrelsen 2021/22. Et billede af den nye bestyrelse kommer snarest:-) 

Præsentation af Bestyrelsen 2022/2023:

Anders Gjesing (Formand), pilot Næstved
Jeg er 44 år og bor med min familie i Næstved. Til daglig arbejder jeg som kommunikationschef og er en del af ledergruppen i en mindre virksomhed. Jeg er dybt engageret i Foreningsdanmark på en række områder primært inden for sundhed og idræt – hvilket jo passer perfekt med en bestyrelsespost i Cykling uden alder. Jeg er medlem af Danmarks Idrætsforbunds Idrætspanel, der er et rådgivende udvalg for DIFs bestyrelse med fokus på foreningsudvikling. Derudover deltager jeg i bestyrelsesarbejde i en idrætsforening og i Hjerteforeningen i Næstved. Jeg er uddannet cand.scient.pol. og executive MBA. Jeg elsker at få vind i håret (det er der tilbage) – og jeg synes simplethen at Cykling uden alder indeholder så mange positive elementer, at jeg ikke kan lade være med at begejstres og involvere mig. Udover bestyrelsesarbejdet er jeg cykelpilot på et kombineret aktivitetscenter og plejehjem i Næstved.

Christina Sørensen (Næstformand)pilot Esbjerg
(…)

Anne Kristiansen, Guldborgsund kommune
Formand og medlem af bestyrelsen siden 2019. Jeg er 56 år gammel, fysioterapeut og bosiddende i Nykøbing Falster. Har frem til 1. januar været ansat som frivilligkoordinator på ældreområdet i Guldborgsund og via dette engageret mig i Cykling uden alder. Jeg har været med til at udvikle Cua i Guldborgsund og været med i planlægning og gennemførelse af mange skønne fællesture. Jeg brænder for stærke fællesskaber, gode aktiviteter og oplevelser for både de ældre og som frivillig. Jeg arbejder nu som rehabiliteringskoordinator i kommunen og fungerer som frivillig pilot og kaptajn på Bakkehuset. Som formand er det vigtigt  at bakke foreningen op i arbejdet med at udvikle stærke pilotnetværk og udvikle samarbejdet med såvel plejecentre som hjemmepleje.

Henrik Norrild, pilot/kaptajn Helsingør
Jeg er en lykkelig gift mand, som gik vel sent på pension. Jeg brænder for den frivillige indsats i Cykling uden alder, hvor jeg er kaptajn, pilot og cyklende ambassadør for CUA i Helsingør, hvor jeg startede i 2014. Frivillighed er blevet en meget stor del af mit nye liv. Jeg har været hjertesyg, men er kommet så godt og helskinnet igennem sygdomsforløbet. Jeg sidder i bestyrelsen for Hjerteforeningen i Helsingør, jeg er hjertepatientstøtte på Hillerød, Bispebjerg og Herlev Hospital, jeg er patientstøtte hos Røde Kors, mentor i forskningsprojekt ”HjertensGlad”, patientunderviser på CAMES (Copenhagen Academy for Medical Education and Simultation) og flere andre ting.

Ole Kassow, stifter af Cykling uden alder, formand for Cycling Without Age
Jeg fik idéen til Cykling uden alder i 2012, da jeg bemærkede, at min bydels ældre mennesker var usynlige i bybilledet. Da min far var bundet til sin kørestol i hele min barndom, havde jeg en klar forståelse for, hvordan manglende mobilitet havde indflydelse på et menneskes selvforståelse, mentale sundhed og risiko for at havne i ensomhed. Jeg lejede derfor en gammel Christiania taxicykel og begyndte at tilbyde de lokale ældre plejehjemsbeboere ture i deres by. Det gav dem fornyede relationer, en mulighed for at forblive en del af de lokale fællesskaber og vind i håret, og det gav mig de mest vidunderlige historier og en dejlig fornemmelse af at kunne gøre noget meningsfuldt for andre mennesker. Siden den augustdag i 2012 er 35.000 frivillige i 52 lande verden over gået med i bevægelsen. Til daglig arbejder jeg med Cykling uden alder-afdelinger og -landeprogrammer rundt om i verden.

Robin VickeryKøbenhavn
(…)

Susanne Lysholm Jensen, frivilligkoordinator Sorø
Jeg er 64 år og bor i Roskilde. Til daglig arbejder jeg som frivilligkonsulent på ældreområdet i Sorø Kommune med fokus på at styrke samarbejdet mellem kommunen og civilsamfundet. I april 2014 var jeg tovholder på at rulle Cykling uden Alder ud i Sorø. I store dele af kommunen findes der ikke plejecentre, så jeg har især arbejdet med at etablere og styrke samarbejdet mellem hjemmeplejen og de frivillige piloter. Jeg er vild med Cykling uden Alder som koncept og er sikker på, at det lokalt betyder noget at være en del af en større bevægelse. Men samtidig er jeg overbevist om, at bæredygtigheden på sigt afhænger af et stærkt lokalt fællesskab. Så jeg brænder også for at udvikle og styrke samspillet og synergien mellem foreningen Cykling uden Alder og de lokale CUA-initiativer.