Bliv frivillig pilot

Vær med til at skabe fantastiske øjeblikke og skønne cykelstunder ved at cykle ture sammen med de ældre. Det er ganske nemt at komme i gang. Klik herunder, udfyld skemaet og vi guider dig frem til den nærmeste cykel og nogle ældre, der er friske på en tur i det blå.

Flere af de ældre har ikke længere den fysik, det kræver, når der skal cykles en tur ned ad barndommens gade, ned til havnen eller bare en tur rundt for at mærke, at de stadig lever. Derfor er missionen klar i Cykling uden alder: Vi vil give de ældre ret til vind i håret.

Tilmeld dig som pilot her 

Instruktionsvideo


Tak til Mette Schwartz for vores 2016-udgave af instruktionsvideoen.

Når du har tid og lyst

De mange rickshaws rundt omkring i landet venter blot på, at du som pilot kan træde i pedalerne og igen få de ældre ud at se verden. Du kan selv booke en tur online, når tiden, lysten og vejret er til det, for der er ingen fastlagte vagtskemaer. Din booking bliver bekræftet af en medarbejder på plejecentret, og når turen starter, kan du sammen med den ældre finde ud af, hvad dagens destination skal være.

Så har du friske ben og lyst til at give en cykeltur gennem byen, til skov, vand eller sågar ned ad “memory lane” – så bliv pilot i Cykling uden alder. Her er du med til at gøre en forskel i et givende fællesskab, alt imens du lærer nye mennesker at kende og endda får lidt gratis motion.

Dig

Så længe du kan cykle, har gå-på-mod og lysten til at hjælpe andre, er der god plads til dig. Vores piloter er alt fra direktører til pensionister og studerende, og du bliver klædt godt og grundigt på, inden du skal ud på din første cykeltur. I instruktionsvideoerne på siden kan du også lære alt om, hvordan du bruger en rickshaw.

Kør sikkert

Alle kan lære at køre en rickshaw. Hvis du er erfaren cykel- eller ladcykelbruger, skal der ikke meget øvelse til, før du er i gang.

Der er dog nogle ganske få vigtige hovedregler og teknikker, som du bør mestre, inden du cykler ud med passagerer.

  1. Cykl altid langsomt og efter forholdene. Især på de første ture skal du ikke cykle meget hurtigere end gåtempo. For en passager føles hastigheden hurtigere end den føles for piloten. Vælg lette ruter de første gange, du cykler ud.
  2. Når du drejer, skal det ligeledes foregå i meget langsomt tempo. Hold en god balance ved ikke at dreje skarpt og ved at holde en god balance. Læn kroppen let ind i svinget.
  3. Brems altid primært med bagbremsen (højre hånd)
    Forbremsen (venstre) bremser på begge forhjul og kan til tider bremse en anelse skævt, hvilket kan virke ubehageligt for den uøvede pilot. Brug derfor først forbremsen (venstre), når du næsten er stoppet op. Sæt forbremsen i låst position, når du holder stille.

Instruktionsvideoer

Forbered dig på din introtur ved at studere instruktionsvideoerne her på siden i ro og mag. God tur! Tak til Erik Albertsen fra FlyBy Film for at producere alle instruktionsvideoerne i højre kolonne.

Sådan drejer du

Sådan bremser du

Sådan skifter du gear

Batteriet

Sådan hjælper du passagerer ombord

Sådan bruger du kalechen

Bagageplads