For plejehjem

Cykling uden alder handler om at lade mennesker blive ældre i en positiv ramme og stadig have muligheden for at være en del af og deltage i samfundet og drømme med om alle de muligheder og oplevelser, der ligger forude.

Det er guld når en beboer efter turen siger – ‘jeg er slet ikke træt, det har været en dejlig tur’. Så må jeg revurdere min forestilling om, at beboere på plejecentre i dag er for dårlige til at sidde i en cykel 6-7 timer.

Bente Suni, Kolding Kommune, efter en dagtur med 7 cykler til Vinfestival i Christiansfeld.

Det kan være svært at gøre op i penge, hvad den glæde, magi og livskvalitet, der opstår, når en rickshawcykel fra Cykling uden alder lander på et plejecenter, kan have for medarbejdere og beboere.

Vi har hørt mange plejehjemsmedarbejdere fortælle os, at cyklen minder dem om, hvorfor de valgte deres profession. At det var ønsket om at gøre en forskel i ældre menneskers liv. At hjælpe dem med at bevare legen, drømmene og deltagelsen i selve livet.

En rickshaw er et samtaleredskab

I Cykling uden alder inviterer vi til, at plejecentrene bruger rickshawcyklerne som et redskab til at bygge relationer, skabe oplevelser, øge livskvaliteten, arbejdsglæden og sammenhængskraften med det omkringliggende lokalsamfund.

Vi har mange spændende tilbud til plejecentre, herunder dagture og langture, som vi meget gerne vil fortælle dig mere om.

Ja, tak. Vi vil gerne være medlem af Cykling uden alder

Kontakt os gerne på:
Søren Steffensen +45 20762979 eller Pernille Hauerslev +45 22416766

IMG_20150416_111834
13466246_10153637029412091_2931657907191133889_n

Hvad indeholder et medlemskab i Cykling uden alder?

 • Ulykke- og ansvarsforsikring der dækker de frivillige piloter og kaptajner i medlemskommunen.
 • Deltagelse og stemmeret i foreningens årlige generalforsamling.
 • Support i hverdagen. Både til at få cyklen i gang, samarbejdet med frivillige cykelpiloter, fundraising, planlægning af dag- og langture mv.
 • Erfaring- og vidensdeling med andre Cykling uden alder lokationer.
 • 2-timers inspirationsoplæg om Cykling uden alder for plejepersonale, ledere og andre nøglepersoner – herunder en introduktion til værdien af bookingsystemet book2go.
 • Mulighed for besøg fra Cykling uden alder-sekretariat, hvis dette ønskes, hvor medlemmer får inspiration og hjælp ud fra det lokale behov.
 • Deltagelse i faste årlige arrangementer, events og projekter over hele landet, fx Træf på Tværs og Vi Cykler Sammen
 • Muligheden for at søge lokale fonde og §18-midler i Cykling uden alders navn. Foreningen skal ikke, som kommuner og institutioner, betale fondsskat på 17,5% af fondsmidler.
 • Brug af online tilmelding- og bookingsystem, book2go, til booking af cykelture (inkl. support).

En kom-i-gang-pakke for nye kommuner/institutioner tilkøbes. Cykling uden alder har udviklet et koncept, der tilpasses de lokale forhold og muligheder og som sikrer, at rammerne for samarbejdet mellem personale og frivillige piloter sættes op, så cykelture og visionen om ‘ret til vind i håret’ bliver en del af plejehjemmet. Kontakt os for en kom-i-gang-pakke.

Prisen for et kommunalt medlemskab bestemmes af kommunens størrelse:

 • 12.000 kr. pr. år for kommuner under 50.000 indbyggere
 • 20.000 kr. pr. år for kommuner med mellem 50.000 og 100.000 indbyggere
 • 30.000 kr. pr. år for kommuner med mere end 100.000 indbyggere
 • 5.000 kr. pr. år for enkelte plejehjem/institutioner, kultursteder mv.

Se foreningens vedtægter, regnskaber og generalforsamlinger.

Kontakt os, hvis du har spørgsmål eller hvis din kommune ønsker at blive medlem.

Ja, tak. Vi vil gerne være medlem af Cykling uden alder