Dag- og langture

Det kan være svært at gøre op i penge, hvad Cykling uden alder til-fører af magi, livskvalitet og arbejdsglæde til ældresektoren. For hvad er værdien af et smil, en god appetit og muligheden for selv at bestemme indholdet af hverdagen?

En evaluering af Cykling uden alders måde at tænke cykelture slår fast, at cykelturene kan være med til at skabe en kulturændring på ældreområdet. De puster nyt liv i hverdagen for ældre på plejehjem og cykelturene giver samtidig arbejdet ny mening for mange med-arbejdere.

Cykling uden alder har de seneste tre år udviklet dag- og langture som en metode til at give ældre et meningsfuldt og værdigt liv.

Ældre får et løft af deres livskvalitet
– medarbejdere får større arbejdsglæde

Evaluering af 3 års arbejde med at udvikle dag- og langture metodisk og i praksis viser, at Cykling uden alder skaber en forandring på pleje-centrene, blandt andet i arbejdsrutiner, i samværet mellem ældre og medarbejdere og i samarbejdet med frivillige.

Cykelturene skaber nye samspil, som giver de ældre nye muligheder for at deltage og handle. Muligheder, som ikke opstår  ved f.eks. dans eller fysisk træning.

Vil du vide mere og integrere Cykling uden alders metode?

3 kursustilbud

Cykling uden alder i hverdagen – 2 timers inspiration
To timers introduktion til cykelglæde som del af det professionelle arbejde for personale i ældresektoren. Facilitering af diskussion og refleksion i forhold til deltagernes hverdag.

Medlemspris: 5.000 kr.
Ikke-medlemmer: 9.500 kr.
Deltagere: Op til 20 personer (eksklusiv transport og forplejning)

Kerneopgaven på Hjul – 4 timers kursus
Arbejd konkret med implementering af Cykling uden alders særlige pædagogiske tilgang i jeres lokale strategi for værdig ældrepleje. 4-timers kursus målrettet tovholdere, koordinatorer, ledere, pædagogiske konsulenter, som i praksis skal få Cykling uden alder til at fungere i hverdagen.

Medlemspris: 10.000 kr.
Ikke-medlemmer: 20.000 kr.
Deltagere: Op til 20 personer (eksklusiv transport og forplejning)

Kom på dag- og langtur – et gedigent kompetenceløft
Et fælles praksisnært kompetenceløft, hvor Cykling uden alder faciliterer en læringsproces over længere tid på tværs af faggrupper (koordinatorer, ledere, pædagogiske konsulenter, fysioterapeuter, ergoterapeuter, plejepersonale, politikere m.fl.). En hel kommune eller et plejecenter kan melde sig og målet er, at deltagerne efterfølgende selv kan arrangere og gennemføre dagture og langture.

Pris: Aftales individuelt og afhænger af jeres behov
Forløb: 4-6 mødegange over 6-8 måneder.
Arrangeres i tæt samarbejde med jer.

Er du interesseret i at høre mere om kurser i Cykling uden alder-metoden og dag- og langture, så skriv dit navn og email i formularen her, så vender vi tilbage til dig i løbet af 1-2 dage. 

Eller kontakt:

Søren Steffensen                                Dorthe Olander
+45 20 76 29 79                                 +45 24 24 50 10
soren@cyklingudenalder.dk           olander@cyklingudenalder.dk

 

“Det er bare så hyggeligt”
Alice Rudolph på 3-dages tur Kolding-Rømø,
plejehjemmet Vonsildhave

96% af passagererne vil gerne se dem, de var på tur med igen. Læs mere om målingen

 

Skærmbillede 2016-08-23 22.43.49

 

Fagbladet FOA har lavet en lille film om 3-dages turen Øresund Rundt i juni 2016. Se også  reportagen i Fagbladet FOA

Læs også om andre langture