17. DECEMBER

Gården i Jernvedlund er et populært besøgssted for Cykling uden alder i Gørding. Her kan cyklerne køre rundt i staldene, de kan se kalve i forskellige størrelser og måske er der også et kuld kattekillinger, der skal kæles med. Det er blot én af mange ture som piloten Arne Clausen fortæller om i hans julehilsen til plejehjemmets husavis.

Årets ture har også bragt os til nabosognet Vejrup, hvor den har stået på is hos Min Købmand og en tur i Olsens Paradis. Der er gjort holdt ved Stenderup Forsamlingshus, hvor den medbragte kaffe er blevet indtaget.

Den røde bro i Smedegård er også et af de populære steder, og her holder vi som regel kaffepause. For inden vi når dertil, har vi gjort holdt på Hessellundevej, hvor vi har plukket græs og fodret geder. Også ved åen i Lourup, holdes der ofte en lille pause, hvor man kan nyde åens stille rislen elle kigge på heste og kreaturer i det smukke landskab.

Vi har besøgt Rita og Knuds enorm flotte georginehave i Vester Bjerndrup.

De man stisystemer og Verdensskoven er gode læsteder, når det blæser kraftigt ude i det åbne landskab. Der er i det hele taget rigtig mange skønne steder og ture, man kan cykle rundt i sognet.

Når man så kommer tilbage til Østergården og bliver spurgt: “Hvornår skal vi cykle igen”, eller “Tusind tak – det var vel nok en gue tur” eller i det hele taget beboernes glade taknemmelighed for turen, så kan man da kun blive glad om hjertet.

Tak til Østergårds beboer, vores mange besøgssteder og besøgspersoner og mine medpiloter for de mange cykelture.

Pilot Arne Clausen, Gørding

I Gørding er de 14 piloter, som tilsammen har trådt 4500km i pedalerne – de cykler så meget, at kaptajnen Kirsten har lavet et uge-skema, på den måde er det nemt for piloterne at tage ansvar for egen tur.