18. DECEMBER

Mange har mistet deres netværk, men på en fællestur netværker de igen. Snakken går, når de sidder to passagerer i cyklen, og de snakker på en anden måde, end de gør rundt om bordet, derhjemme. De får en anden rolle, hvor de netværker igen, og de får genopfrisket de gamle historier.

“En helt fantastisk dag på arbejdet”

Fire cykler var på fælles dagtur til Venø i juni og hverken personale eller passagerer kunne få armene ned bagefter.

“Vores arbejde lykkes virkelig, når vi er afsted på sådan en tur,” siger Mette og Annemarie, social og sundhedsassistenter på Vestcenter Kilen i Struer

Mette havde hjulpet med alt det praktiske op til turen og måtte skubbe lidt til flere af de ældre for at give dem mod til at tage med på tur.

“Jeg tog imod dem, da de kom hjem – og de ældres øjne strålede! De var selvfølgelig lidt trætte , men det betød ingenting. De kunne slet ikke få armene ned”, siger Mette.

Vores succeskriterier er at skabe liv i øjnene. Når vi er afsted på sådan en tur, så lykkes vores arbejde

“Når vi er på fællestur kræver det meget af os som personale, men det er alt arbejdet værd. Vi har travlt på dagen og dagene før, men vi har travlt på en god måde. Som personale skal vi koordinere turen med frokost, vi skal have kørestole med til dem, der ikke kan gå, og vi skal være der for passagerne. Så vi bliver de praktiske grise, mens piloterne sørger for cyklerne og ruten.”

Mette og Marie oplever, at de ældre passagerer kommer i snak på en anden måde end ved bordet derhjemme. Alle får en anden rolle og gamle historier bliver genopfrisket.

Social- og sundhedsassistenterne synes, at cykelpiloterne er guld værd. De bidrager på en anden måde i snakken og letter arbejdet som ansat.

Piloterne er vildt positive

“Piloterne ser værdien af sådan en tur og skaber oplevelser og glæde ved naturen. Det er også hyggeligt at møde piloterne, når de drøner rundt i Struer midtby på deres egne cykler,” fortæller Mette.