Fortællinger fra sommerens Roadshow

Ved hawet ved hawet der er`et så skönt,
sandet er kridhvidt og vandet er grönt.

… Lød det på klingende nordjysk, da Cykling uden alders Roadshow sluttede på palmestranden i Frederikshavn. Flere blev grebet af Middelhavs-stemningen og måtte dyppe tæerne i vandet. Piloter og passagerer fra Læsø, Sæby og Frederikshavn var samlet til en fælles cykeltur, som startede på Søparken Plejehjem, gik forbi Frederikshavn Rådhus, videre ned gennem gågaden, og endte ved Palmestranden i Frederikshavn. Syv rickshaws var samlet og lige så mange på egne cykel. Stemningen var høj, da vi trillede igennem Frederikshavns gade.
Nyd flere billeder fra Roadshow

Birthe hilser på alle sine naboer i gågaden
“Godt, at vi skal ned gennem gågaden, vi skal jo ses” sagde Birthe, passager på turen.

Birthe og de andre på de syv rickshaws, gjorde et ihærdigt forsøg på at hilse på alle forbipasserende, som de trillede forbi. Glade smil og hilsner om ‘god tur’ kom retur og pludselig var hele gågaden med på cykelturen.

Bent vil cykle jorden rundt
På Palmestranden er der lagt køreplader ud, så piloter og passagerer kan cykle helt ned til vandkanten. Palmerne, hav-duften, det hvide sand og Frederikshavn i baggrunden, er lige noget for Bent på 81, som har rejst hele livet som sømand på de syv verdenshave. Han fortæller mange røverhistorier fra dengang – bl.a. om at have en kæreste i hver havn. Måske er det gensynet med et af verdenshavene, der gør, at Bent pludselig fortæller om sin store drøm: At cykle jorden rundt i en rickshaw. Hvem ved, hvornår Bents drøm går i opfyldelse?

Det var en skøn solskinsdag i Frederikshavn, hvor piloter og passagerer fra både Læsø, Sæby og Frederikshavn var med – Sikke et sammenhold.

Frederikshavn var en af de mange byer på Roadshow-ruten, her kommer historier fra resten Roadshow-ugen. Nyd flere billeder fra Roadshow

Roadshow på landevejene
Over stok og sten går det – Roadshow-karavanen mødte et fantastisk engagement og fællesskab gennem hele ugen, nye ideer, drømme og tips og trick, blev spred  t fra by til by. Her kommer et udpluk af, hvad sommerens Roadshow bød på.

Roadshowet startede mandag formiddag på Bornholm. Her gik startskuddet til nye fællesskaber på hjul! Mere end 50 piloter, passagerer, personale og nysgerrige naboer dukkede op til historier fra Cykling uden alder og inspiration i Domen i Allinge Havn. Det bornholmske erhvervsliv bakkede også op – Stigs Oliven og Bornholms Mosteri sørgede for lidt godt til ganen. Vi cyklede derefter langs vandet til Sandvig Is Kalas, hvor Christina tog imod os på terrassen. Med den smukkeste udsigt og første parket i klipperne kunne vi nyde is med chokolade, kardemomme og kirsebær – lavet på bornholmsk mælk og råvarer fra de bornholmske haver.

I Fænøsunds skønne have i Middelfart, mødtes piloter, personale og passagerer fra flere forskellige byer. At rejse er at leve var et centralt samtaleemne for dagen, hvor seks drenge fra Strib fortalte om deres rejse til Australien: De skal i to måneder cykle mere end 2000 km gennem landet med passagerer fra Australske plejehjem. Drengene blev mødt med et ønsket om en rigtig god tur, samt et håb om, at de vil fortælle om deres rejse, når de kommer tilbage igen. Følg med i drengenes rejsen!

Alice og John fra Kolding var også med i Middelfart og de fortalte om deres langtur fra Kolding til Rømø. Alice, som er passager bliver spurgt om, hvad hendes bedste minde er fra turen, hvortil hun uden tøven svarer: Sammenholdet.

Team Vemmelev nær Slagelse havde ligeledes inviteret Cykling uden aldres Roadshow forbi deres by, for at fortælle om deres “Fællesskabscykel”, som de har døbt deres rickshaw. I Vemmelev står rickshawen ikke på et plejehjem, men den tilhører derimod hele byen. Nysgerrige piloter, passagerer og personale hørte og delte historier om, hvordan cyklen både triller forbi loppemarkeder, den nærliggende produktionshøjskole og forbi de lokale gårdbutikker, hvor passagerne kommer hjem med friske grøntsager og blomster.

Skanderborg, Herning og Farsø, ej at forglemme, var ligeledes værter for det seneste Roadshow. Med en uge fuld af fejring, stort engagement, fællesskab og sammenhold, ligger det i kortene, at vi gentager Roadshow-succesen endnu en gang.

Et stort tak til alle piloter, passagerer og personale, som satte alle disse skønne oplevelser i værk. Og tak for alle de historier, tips, tricks og nye cykeldrømme, der blev delt til glæde og gavn for både piloter, personale og passagerer.

 

 

På vej til Palmestranden Frederikshavn vinker Birthe til de forbipasserende. Nyd flere billeder fra Roadshow

På Palmestranden tager Svend udfodringen op med at cykle i det tunge sand. Det er ikke nemt, men med fælles hjælp lykkedes det.

I Domen i Allinge gør alle sig klar til at cykle til Kalas, hvor vi skal have is og nyde udsigten.

Fællesskabscyklen i Vemmelev har mange historier bag sig. Når cyklen er på gårdbesøg, er det ikke kun de to passagerer og piloten, som nyder godt af turen – alle de andre venter spændt på at se, hvad de kommer hjem med.   

På Fænøsund fortæller Strib-drengene om deres rejse til Australien. John og Alice fortæller om deres langtur Kolding-Rømø…


…og Møller fortæller om sin cykelture med en af Strib-drengene. Nu kan jeg genkende dig, siger Møller til Mathias. Jeg kan genkende dig, fordi du tygger tyggegummi. Det er dejligt at cykle med dig. Nyd flere billeder fra Roadshow