Mød karavanen Øresund Rundt

Ældre eventyrer er sammen med cykelpiloter og personale fra plejehjem klar til at tage Øresund Rundt – på cykel. Tre dage spækket med frisk luft, skøn natur,  gode kammeratskaber og dejlig mad.

Den 150 kilometer lange rejse i Danmark og Sverige begynder på Vedbæk Skole, tirsdag d. 30. maj.

Skolelever klar med brunch

Elever fra skolens 6. klasser har været i køkkenet fra tidlig morgen sammen med kokken Jonas Vigkilde fra Fars Køkkenskole. Så de står klar med dejlig brunch til alle og en hyggelig snak over formiddagskaffen. For det er ikke første gang de ældre besøger madkundskabstimerne på Vedbæk Skole.
“Eleverne glæder sig rigtig meget. Det giver noget helt særligt til eleverne, at de møder en anden generation,  så de har spurgt, hvornår vi fik besøg igen,” siger madkundskabslærer Kathrine Kortsen Zehngraff, Vedbæk Skole.

Mens maverne fyldes synger skolens kor – og gæsterne synger med. Omkring middagstid sendes karavanen afsted ud i det blå og triller op langs strandvejen. Første stop er Krogerup Højskole, der byder indenfor og i Helsingør vil den lokale cykelpilot Henrik Norrild sørge for en rundtur i byen. En af de ældre passagerer har arbejdet på Helsingør Værft, så har ønsket at gense sin gamle arbejdsplads. Strandvejsristeriet ved Kronborg byder på kaffe, når karavanen kommer forbi og  sidst på eftermiddagen cykler alle ombord på Scandlinesfærgen, som også støtter turen. På den anden side af Sundet overnattes på Hotel Clarion midt i den smukke Helsingborg by.

Frisk luft giver nye muligheder

Det lokale engagement er kodeordet i alle aktiviteter under Cykling uden alder og i Sverige har man netop stiftet den svenske Cykling uten ålder. Herfra vil svenske cykelpiloter køre med karavanen, når den på 2. dagen cykler langs kysten til Landskrona. Politikere fra Helsingborg er også nysgerrige gæster, og der bliver knyttet fællesskaber på tværs af generationer og nationaliteter, når karavanen besøger et svensk plejehjem.

“Når man kommer ud i frisk luft, fornemmer man frihed og højt til himlen. Og der udvikler sig et fællesskab om turen, og nogle fine kammeratskaber på tværs af generationer på sådan en tur mellem ældre passagerer, personale og frivillige cykelpiloter,” fortæller Dorthe Olander, Cykling uden alder.

Frokost 100 meter ude i vandet og svenske venner

På vej sydpå langs svenske-kysten kan deltagerne vinke til Danmark, når turen går forbi Barsebäck, hvor der er et lille stop. I Bjärred venter der deltagerne en fuldstændig fantastisk tur med cyklerne ud på en 100 m lang bro, hvor Sjöbadet ligger med en skøn restaurant. I Lomma skal vi på visit hos Isfabrikken, hvor vi bliver mødt af vores venner fra ‘Cykling utan ålder’ i Malmø, som gør os følgeskab til den store afslutning på vores trofaste støtter hos Clarion Hotel og Congress i Malmø. , som en del af eventen Malmø Live.

“En ny verden åbner sig på landevejene, og det er aldrig for sent at tage på rejse. De ældre fortæller historier, griner og finder glemte ressourcer. Personalet får nye ideer og er fulde af energi og piloterne taler om en lejrskole for voksne,” siger Søren Steffensen, Cykling uden alder.

Trailer med plads til 10 rickshaws

Med på turen er der en følgebus i ægte Tour de France-stil. Den følger cykelkaravanen hele vejen og skulle nogle af deltagerne få brug for en ‘morfar’, så er der god plads i bussen. Busselskabet Ørslev Rejser har fået specialdesignet en bustrailer, der har plads til alle 10 rickshawcykler, når turen går hjem over Øresundsbroen i bus, da cyklerne ikke må være på vejen på denne motorvejsstrækning.

TrygFonden støtter langture i Cykling uden alder

Øresund Rundt ‘17 er en del af et 2-årigt projekt støttet af TrygFonden. Formålet med projektet er at øge livsmulighederne for ældre på plejehjem og skabe relationer på tværs af generationer. Over to år udvikles og gennemføres en række langture af 1-3 dages varighed, hvor ældre passagerer på plejehjem, frivillige rickshawpiloter og personale sammen med Cykling uden alder, tager på tur ud i det blå. Turene giver mulighed for nye fællesskaber, de ældre et aktivt liv og er med til at sætte fokus på nye løsninger i ældresektoren. www.cyklingudenalder.dk

PRESSE – Kontakt

Får du også lyst til at arrangere en langtur – eller bare en dagtur – med flere rickshaws, så ring til Søren Steffensen 2076 2979, eller send en mail på soren@cyklingudenalder.dk eller hej@cyklingudenalder.dk

 

 skaermbillede-2016-10-27-kl-14-08-23

24905074329_d5f34386df_k

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.