Bliv cykelkaptajn

Cykling uden alder breder sig i øjeblikket til hele landet og giver mange flere ældre mulighed for herlige ture, nye eventyr og ret til vind i håret. Når du allerede har mærket glæden ved at være pilot, er du måske interesseret i at sprede glæden til endnu flere. I din egen start som pilot mødtes du også med en kaptajn, som gav dig en god oplæring i cyklen. Du kan nu selv være den, som modtager nye piloter.

2014-10-08 09.57.05

Kontakt cykelkaptajnen

Kaptajnen på en lokation er en frivillig pilot, der påtager sig rollen at byde nye piloter på lokationen velkommen og oplære dem i brugen af rickshawcyklen. Efter endt oplæring er den frivillige blevet udlært pilot. Rollen sikrer, at nye frivillige bliver ordentligt oplært og får en introduktion til cykel, kørsel og medarbejdere på centret. Kaptajnrollen kan deles af flere personer på en lokation.

Hvis du er interesseret i at blive kaptajn på en eksisterende lokation, så kontakt os på hej@cyklingudenalder.dk. Tjek byer og lokationer under byer.

Som ny frivillig kan du kontakte kaptajnen for at få en oplæring i brugen af cyklen. Når du har modtaget oplæring, er du klar til at komme ud og sprede glæde og vind i håret.

Find kontaktinformationer på kaptajner ved at klikke på et kommunenavn i listen nederst her på siden.

Cykelkaptajnens rolle

  • Som kaptajn vil du modtage en mail, når nye frivillige piloter tilmelder sig i GO til den lokation, hvor du er kaptajn. Den kommende pilot vil også modtage en mail med kontaktinformationer på dig og med information om at kontakte dig.
  • Piloter kan både være fremmede udefra og pårørende til beboere på centret.
  • Sammen med den nye pilot aftaler du et tidspunkt, hvor det passer jer begge at foretage en oplæring i cyklen. Du kan også samle flere nye piloter sammen og lave fælles oplæring.
  • Du skal sikre dig, at den nye frivillige er fortrolig med at køre rickshawcyklen.
  • Nogle nye piloter har kun brug for en enkelt introduktion, mens andre har brug for flere gange for at føle sig fortrolige og sikre med cyklen.
  • Når den nye pilot er blevet fortrolig med cyklen, introducerer du vedkommende til aktivitetsmedarbejderen, der så vil give den frivillige en introduktion til selve plejecentret.

En kaptajn forpligter sig ikke til at:

  • vedligeholde cyklen
  • afholde arrangementer
  • hverve nye frivillige

…men er til enhver tid velkommen til at tage initiativ til arrangementer som fællesture eller introduktionsaftener for nye frivillige.